237
Μέλη της Προανακριτικής σε παλαιότερη συνεδρίασή τους στη Βουλή. Τώρα θα μεταβούν στη ΓΑΔΑ | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στη ΓΑΔΑ θα καταθέσει για την Προανακριτική ο «Μάξιμος Σαράφης»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 09:41
Μέλη της Προανακριτικής σε παλαιότερη συνεδρίασή τους στη Βουλή. Τώρα θα μεταβούν στη ΓΑΔΑ
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στη ΓΑΔΑ θα καταθέσει για την Προανακριτική ο «Μάξιμος Σαράφης»

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2020, 09:41

Με ειδική διαδικασία που θα διεξαχθεί στη ΓΑΔΑ προγραμματίζεται για σήμερα Τρίτη στις 16:00 η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη», ενός από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis.

Η κατάθεση της μάρτυρος με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» αναμένεται να γίνει –εκτός απροόπτου– αύριο Τετάρτη.

Ο μάρτυρας θα καταθέσει ενώπιον κλιμακίου της Προανακριτικής. Η λήψη της κατάθεσης θα γίνει διά ζώσης, όπως αποφάσισε η πλειοψηφία, αν και δεν είναι σαφές εάν θα γίνει με «κουκούλες» ή όχι. Η εξέταση θα γίνει σε συγκεκριμένη υπηρεσία του 14ου ορόφου της ΓΑΔΑ, η οποία έχει υποδειχθεί ως κατάλληλος χώρος από το αρμόδιο τμήμα προστατευόμενων μαρτύρων της αστυνομίας.

Τις ακριβείς συνθήκες για την κατάθεση πρόκειται να υποδείξει την τελευταία στιγμή ο αρμόδιος για τη φύλαξη του μάρτυρα αστυνομικός, ο οποίος τον εμφάνισε και ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ σε ρεπορτάζ της Ναντίν Χαρδαλιά, έχει απορριφθεί το ενδεχόμενο ο «Σαράφης» να καταθέσει με αλλοιωμένο τον ήχο της φωνής από άλλη αίθουσα.

Στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα Σοφουλάκη, ο «Σαράφης» ισχυρίζεται πως εμφανίστηκε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Στην έκθεση κατάθεσης του μάρτυρα δεν περιγράφονται ειδικές συνθήκες κατάθεσης πέρα από τη φυσική παρουσία. Να σημειωθεί πάντως ότι δεν υπάρχει εξοπλισμός απόκρυψης χαρακτηριστικών των προστατευόμενων μαρτύρων, καθώς δεν προβλέπεται από τον νόμο.

Εν τω μεταξύ, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή, Σπύρος Λάππας, έχει ανακοινώσει επίσημα ότι το κόμμα θα απέχει από διαδικασία εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων χωρίς «κουκούλα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...