168
Η αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου | Tauno Tõhk

Στα χέρια της Λευκωσίας το προσχέδιο Συμπερασμάτων του Συμβουλίου – τι αναφέρει

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 15:31
Η αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
|Tauno Tõhk

Στα χέρια της Λευκωσίας το προσχέδιο Συμπερασμάτων του Συμβουλίου – τι αναφέρει

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 15:31

Στα χέρια της Λευκωσίας βρίσκεται το προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο συμπεριλαμβάνει αναφορές στην τουρκική παραβίαση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Όπως πληροφορείται το sigmalive της Κύπρου,  παρότι το κείμενο κρίνεται ως ικανοποιητικό, σε εξέλιξη βρίσκονται διπλωματικές επαφές, κυρίως με τους δυο βασικούς πυλώνες της ΕΕ, τη Γερμανία και τη Γαλλία, για περαιτέρω ισχυροποίηση του λεκτικού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία χρησιμοποιεί στην επιχειρηματολογία της, την κάθοδο και του δεύτερου τουρκικού γεωτρύπανου (Γιαβούζ) στην κυπριακή ΑΟΖ.

Παράλληλα έμφαση δίδεται στη στάση της Γερμανίας, έχοντας ως βάση τη θέση Μακρόν, όπως αυτή διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου των MED 7 στην Μάλτα, την περασμένη Παρασκευή (14/6) και στην οποία το Παρίσι υπογράμμιζε την ανάγκη η ΕΕ να αντιδράσει και να μην επιδείξει αδυναμία.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μαρκ Βέμπερ αλλά και με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...