308
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής | SOOC

Τσακαλώτος: Τι θα κάνω αν τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 15:25
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής
|SOOC

Τσακαλώτος: Τι θα κάνω αν τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2019, 15:25

Την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές αλλά και μετά την προδιαγραφόμενη ήττα, επιχείρησε να περιγράψει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ένας από τους πιο προβεβλημένους υπουργούς και από τους πιο ισχυρούς στο κόμμα, καθώς θεωρείται και επικεφαλής της ομάδας των 53+.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «News 24/7», ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο ο ίδιος θα τεθεί εναντίον του.

«Δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας και αν τεθεί θα είμαι εναντίον. Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ακόμα πολλά χρόνια στην ηγεσία και δικαίως γιατί από το 2012 έχει μόνο νίκες και αυξήσεις ποσοστών. Και όταν φτάσει η ώρα αυτή πρέπει να υπάρξει ένα πρόσωπο από τη νέα γενιά», πρόσθεσε, αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο ενδεχόμενη δική του εμπλοκή.

Παράλληλα, σχετικά με τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης αρκεί όπως είπε να υπάρχει σχέδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι «πρέπει να υπάρχει στο θέμα αυτό εθνική συναίνεση αρκεί η μείωση των στόχων των πλεονασμάτων να μην σημαίνει ταυτόχρονα μείωση των πόρων για την Παιδεία, την Υγεία και την Αναπτυξιακή στρατηγική».

Σχετικά με την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση της μεσαίας τάξης απάντησε πως τα στοιχεία δείχνουν ότι η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων στρωμάτων έγινε την περίοδο 2010-2014 και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μια σταθεροποίηση αυτών των βαρών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο στούντιο του ραδιοσταθμού «News 24/7»

Κατά τα άλλα, σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις Ρέγκλινγκ και Στουρνάρα, για ενδεχόμενο δημοσιονομικό κενό, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι είχαν κάνει παρόμοιες προβλέψεις τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να επιβεβαιωθούν. Για τον κ. Στουρνάρα δε, είπε πως δεν θα έπρεπε να δεχτεί τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από τη στιγμή που είχε υπηρετήσει ως υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά.