185
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε το σπάσιμο της Β' Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής | INTIMEnews

Σκουρλέτης: Στα τρία θα σπάσει η Β’ Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2018, 11:18
Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε το σπάσιμο της Β' Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής
|INTIMEnews

Σκουρλέτης: Στα τρία θα σπάσει η Β’ Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2018, 11:18

Στη Βουλή έρχεται την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο κατάτμησης της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθηνών. Όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, η Β’ Αθηνών θα σπάσει στα τρία, ενώ η εκλογική περιφέρεια Αττικής στα δύο.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στην ΕΡΤ, ο υπουργός διευκρίνισε πως θα υπάρξει σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση, τον «Κλεισθένη 1», που βρίσκεται προς επεξεργασία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες σύμφωνα πάντα με τον κ. Σκουρλέτη, θα γίνουν οριστικά τη 2η Κυριακή του Οκτωβρίου 2019.

Ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν τίθεται θέμα πλαφόν» για την εκλογή δημοτικών συμβούλων από έναν συνδυασμό, επιμένοντας στην εφαρμογή της «απλής και άδολης αναλογικής».

Στο σημείο αυτό συνέδεσε την απλή αναλογική με την ανάγκη μεγαλύτερης διαφάνειας λέγοντας: «Η απλή αναλογική μεταφέρει τις αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, βοηθάει να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια», ενώ μέχρι σήμερα με το ισχύον σύστημα «η αντιπολίτευση οχυρώνεται πίσω από την ανευθυνότητά της και ο δήμαρχος ξέρει ότι έχει καβάντζα. Ετσι -είπε- λειτουργούσαμε με όρους εμφύλιου πολέμου με βάση παλαιές λογικές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...