291
Ο Γιώργος Πατούλης στη διαδήλωση στις Πρέσπες, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, της οποίας το ΔΣ ποτέ δεν συνεδρίασε για το «Μακεδονικό» | Facebook/GiorgosPatoulis

Ποιον εκπροσωπεί ο κ. Πατούλης;

Ο Γιώργος Πατούλης στη διαδήλωση στις Πρέσπες, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, της οποίας το ΔΣ ποτέ δεν συνεδρίασε για το «Μακεδονικό»
|Facebook/GiorgosPatoulis

Ποιον εκπροσωπεί ο κ. Πατούλης;

Παρόν (sic) της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού με χαιρετισμό του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το Μακεδονικό ζήτημα, που διοργανώνει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία. 

Η Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη έδωσε δυναμικό παρόν (sic) στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της υπογραφής συμφωνίας για το Μακεδονικό.

Παραθέτω δύο τίτλους από ενημερωτικά δελτία της ΚΕΔΕ για την δραστηριότητα του προέδρου της, δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Τα παραθέτω γιατί δεν αντιλαμβάνομαι πώς έχει προκύψει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπείται σε αυτό το θέμα από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Από τη στιγμή που ανακινήθηκε το «Μακεδονικό» ο κ. Πατούλης έχει πάρει ξεκάθαρη θέση και έχει συμμετάσχει και στα συλλαλητήρια. Ο κ. Πατούλης έχει, εννοείται, το δικαίωμα να επιλέγει ποια θέματα θέλει να αναδείξει και να υπερασπιστεί ως πολίτης και ως πολιτικός, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σέρνει όλη την Αυτοδιοίκηση σε προσωπικές του θέσεις.

Εάν θέλει, μπορεί να φέρει το θέμα στο ΔΣ της ΚΕΔΕ και ας ζητήσει εκεί στήριξη.

Βεβαίως, από όσο γνωρίζω τα εθνικά θέματα, εξόχως πολιτικά, δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της ΚΕΔΕ, προφανώς όμως το ΔΣ μπορεί να αποφασίσει ό,τι θέλει.

Μέχρι τότε ο κ. Πατούλης δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδικά για ένα εθνικό ζήτημα.

Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να αποτελεί προσωπικό βήμα προβολής του κ. Πατούλη. Δυστυχώς η διαδικασία και ο τρόπος χειρισμού από την πλευρά του προέδρου ενός τόσο σημαντικού συλλογικού οργάνου καταδεικνύει το αντίθετο. Η τακτική αυτή δεν είναι καινούργια, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Θεωρώ ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να πάρουμε θέση απέναντι σε τέτοιες πρακτικές. Αυτές οι πρακτικές προσωπικά με προσβάλλουν τόσο ως πολίτη όσο και ως αιρετό.


* Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης είναι αντιδήμαρχος Μεταναστών, Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης του Δήμου Αθηναίων

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News