247
Στα 320 μέτρα ύψος θα φτάσει ο ουρανοξύστης έξω από την πόλη Μπράντε, 280 χλμ. δυτικά της Κοπεγχάγης | Bloomimages - Dorte Mandrup Arkitekter

Στην επαρχία της Δανίας ο υψηλότερος ουρανοξύστης της δυτικής Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 13:26
Στα 320 μέτρα ύψος θα φτάσει ο ουρανοξύστης έξω από την πόλη Μπράντε, 280 χλμ. δυτικά της Κοπεγχάγης
|Bloomimages - Dorte Mandrup Arkitekter

Στην επαρχία της Δανίας ο υψηλότερος ουρανοξύστης της δυτικής Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 13:26

Σε ένα χωράφι, έξω από μία μικρή πόλη της Δανίας, θα χτισθεί ο υψηλότερος ουρανοξύστης της δυτικής Ευρώπης, με ύψος 320 μέτρων.

Ο Πύργος Bestseller στην πόλη Μπράντε, θα είναι ψηλότερος από τον Shard (307,5 μέτρα) που σχεδίασε ο Ρέντσο Πιάνο στο Λονδίνο, αλλά χαμηλότερος από το Lakhta Centre (462 μέτρα), της Αγίας Πετρούπολης.

Τη σχεδίαση του ουρανοξύστη έχει αναλάβει το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Dorte Mandrup Arkitekter. Η άδεια δόθηκε τον προηγούμενο μήνα και η ολοκλήρωσή του τοποθετείται στο 2023. Ο ουρανοξύστης θα φιλοξενεί ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο, καταστήματα, γραφεία και ένα κτιριακό σύμπλεγμα.

Μακέτα του κτιριακού συμπλέγματος γύρω από τον πύργο Bestseller – Dorte Mandrup Arkitekter

Ο οίκος μόδας Bestseller, με έδρα τη Μπράντε, μια πόλη επτά χιλιάδων κατοίκων, 280 χλμ δυτικά της Κοπεγχάγης, θα διατηρεί γραφεία και καταστήματα πώλησης των προϊόντων του στον καινούργιο ουρανοξύστη. «Το σχέδιο γεννήθηκε από το πάθος μας και το ενδιαφέρον μας για την αρχιτεκτονική και από ένα όραμα να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό κτίριο που ταιριάζει με το μοναδικό σκηνικό ενός επινοημένου εκ νέου στρατηγείου (μας)» τόνισε ο Αντερς Κρογκ, μάνατζερ του πρότζεκτ στον Bestseller.

Πιστός στην επιλογή του να προτάσσει τη βιωσιμότητα, ο δανέζικος οίκος μόδας είπε ότι ο ουρανοξύστης θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον και θα έχει θετικό πρόσημο ως προς την επίδρασή του στο κλίμα του πλανήτη.

Ακόμα μία μακέτα του χώρου στη βάση του ουρανοξύστη – Dorte Mandrup Arkitekter

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...