450
|

Το χαμόγελο του απατεώνα

Αλκης Γαλδαδάς Αλκης Γαλδαδάς 14 Απριλίου 2014, 01:13

Το χαμόγελο του απατεώνα

Αλκης Γαλδαδάς Αλκης Γαλδαδάς 14 Απριλίου 2014, 01:13

Βγήκε πρωταθλητής για το 2014 ο Ολυμπιακός. Διέθετε τους καλύτερους παίκτες και προφανώς από όλες τις άλλες ομάδες έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κάνει μια παραπάνω από αξιοπρεπή εμφάνιση και αυτή τη χρονιά στους αγώνες ενάντια στις άλλες ευρωπαϊκές ανταγωνίστριές του. Καλή τύχη λοιπόν στον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, εύχομαι κακή τύχη σε όσους κατάφεραν να βρωμίσουν και να υποβαθμίσουν για ακόμη μια χρονιά μια λαϊκή διασκέδαση, αλλά και ένα εμπορικό προϊόν, που θα μπορούσε και συγκινήσεις να δίνει σε αρκετό κόσμο, και πολλά χρήματα στο κράτος.

Να παρατηρήσουμε μόνο τα εξής, πιστεύοντας ότι και οι αναγνώστες θα έχουν να προσθέσουν τα δικά τους:

  • Γιατί άραγε να φωνάζουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού «εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική» για τον Απόλλωνα, παίζοντας μαζί του χθες; Σαν ομάδα ο Ολυμπιακός δεν έχει προηγούμενα με τον Απόλλωνα. Είχε όμως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με τον πρόεδρο του Απόλλωνα, άρα φώναζαν, όσοι βέβαια φώναζαν και ήταν πολλοί, για λογαριασμό του προέδρου τους. Τουλάχιστον θα τους δώσει ο πρόεδρος κάποιο μεροκαματάκι ή τζάμπα έβγαλαν το λαιμό τους; Θα πηγαίνουν και στις συγκεντρώσεις του τις προεκλογικές; Από φίλαθλοι οπαδοί, μετά ερυθρόλευκοι ζητω-φωνατζήδες και τελικά στρατιώτες του Σουλεϊμάν; Κατάντια;
  • Εκεί στη Β’ Εθνική μαζί με τον Απόλλωνα πήγε και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», γιατί ήταν η μόνη ομάδα που, αντί για άλλη διαφήμιση, είχε στη φανέλα της το όνομα αυτής της οργάνωσης και, αντί να πληρώνεται, πλήρωνε για να γίνει κάτι τέτοιο.
  • Από τις 4 ομάδες που ήταν κάπως ανεξάρτητες σε αυτό το πρωτάθλημα, υποβιβάστηκαν οι δυο.
  • Μερικές από τις ομάδες που έμειναν έχουν αφεντικά πολύ καθώς πρέπει και -όπως λέγεται- αν ψαχτούν σωστά τα χαρτιά που απεικονίζουν τη φορολογική τους συμπεριφορά, οι πιο πολλές θα βρεθούν…
  • …άψογες. Γι αυτό και δεν χρειάζεται να ψάχνονται σωστά.
  • Το πρωτάθλημα αυτό το οργανώνουν με δική τους ευθύνη αποκλειστικά Έλληνες επιχειρηματίες. Το Κράτος έχουν φροντίσει να μην μπορεί να τους αγγίξει. Μετά τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, έχουμε εδώ άλλον έναν τομέα όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία δρα εντελώς ακηδεμόνευτα, δείχνοντας το επίπεδό της, την ανταγωνιστικότητά της (σε σχέση με ό,τι γίνεται έξω από εδώ) και τον κοσμοπολιτισμό της (ό,τι κάνουν δίπλα στην Ιταλία οι διάφοροι νονοί κ.λπ. το έχουμε και εδώ. Ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά με τα τελευταία αποτελέσματα). Ο τιμημένος Έλληνας επιχειρηματίας είναι εδώ και δρα.
  • Όλοι χάνουμε χρήματα από συμπεριφορές σαν τις χθεσινές και εννοώ το Στοίχημα, που σε αυτό συμμετέχει και το κράτος σαν μέτοχος του Στοιχήματος. Και όταν οι αγώνες είναι με γνωστά τα αποτελέσματα από πριν, χάνει ο διοργανωτής του Στοιχήματος, άρα και εμείς.
  • Στην Ξάνθη το σκηνικό ήταν πεντακάθαρο: Έτσι …νε η Σκόντα και ο διαιτητής Σπάθας, συνεχιστής των οικογενειακών ρεσιτάλ.
  • Κομπότης, Σπανός, Μπάκος-Καϋμενάκης, Αρβανιτίδης, Πανόπουλος θα είναι, ευτυχώς, όλοι παρόντες και του χρόνου με τις ομαδάρες τους. Η πατρίς ευγνωμονούσα κ.λπ.

Σήμερα Δευτέρα σίγουρα δεν χαμογελάνε τα παιδιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News