270
|

Σκυλακάκης: Οι έμποροι δεν θα ζήσουν από τα 1.000 ή τα 2.000 ευρώ, αλλά από το άνοιγμα της αγοράς

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 13:02

Σκυλακάκης: Οι έμποροι δεν θα ζήσουν από τα 1.000 ή τα 2.000 ευρώ, αλλά από το άνοιγμα της αγοράς

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 13:02

Γνώστης της σκληρής πραγματικότητας που επικρατεί στην αγορά από το παρατεταμένο κλείσιμο των καταστημάτων και έχοντας δει από «πρώτο χέρι» σε τι αυτό «μεταφράζεται» για τα κρατικά ταμεία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης παραδέχθηκε σε δηλώσεις του το πρωί της Τρίτης ότι στην πράξη τα χρήματα που δίνονται ως ενίσχυση στους επιχειρηματίες (είτε με τη μορφή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, είτε με το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας ή της κάλυψης των παγίων δαπανών) δεν είναι αρκετά.

«Τα χρήματα που δίνουμε σε σχέση με αυτά που είχαμε ως δηλώσεις, θεωρητικά είναι αρκετά, πρακτικά δεν είναι αρκετά», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, κληθείς να σχολιάσει σε συνέντευξή του στο Οpen, τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών που εδώ και μήνες έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους.

«Σε αυτή τη φάση που περνάμε με την πανδημία, ο καθένας έχει τα δίκια του», παρατήρησε χαρακτηριστικά. «Τα δίκια της έχει και δημοσιονομική πολιτική γιατί μετά από έναν χρόνο με μεγάλα ελλείμματα που χρειάστηκε για να συντηρήσουμε την οικονομία, έπρεπε να ξοδέψουμε και κάποια χρήματα από το μέλλον. Τα χρήματα που δίνουμε σε σχέση με αυτά που είχαμε ως δηλώσεις, θεωρητικά είναι αρκετά, πρακτικά δεν είναι αρκετά.

»Γιατί η μέση δήλωση των καταστημάτων χωρίς εργαζόμενο δεν είναι μεγαλύτερη από τα χρήματα που δίνουμε, δηλαδή τα 1.000 ευρώ το μήνα.

»Από την άλλη πλευρά ξέρω τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία και δικαίως οι άνθρωποι λένε ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι αρκετά. Ο σκοπός μας είναι τώρα να περάσει αυτό το διάστημα. Οι έμποροι δεν θα ζήσουν από τα 1.000 ή τα 2.000 ευρώ, θα ζήσουν από το άνοιγμα της αγοράς», ήταν η διαπίστωση με την οποία έκλεισε την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...