318
Ο Πολάκης ψιθυρίζοντας κάτι στον Τσίπρα στη Βουλή. Τώρα του «φωνάζει» μέσω Facebook | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Πολάκης… απαντά σε Τσίπρα: «Να το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις “παρανοήσεις”»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 10:54
Ο Πολάκης ψιθυρίζοντας κάτι στον Τσίπρα στη Βουλή. Τώρα του «φωνάζει» μέσω Facebook
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Πολάκης… απαντά σε Τσίπρα: «Να το επαναλάβω για να τελειώνουμε με τις “παρανοήσεις”»

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2021, 10:54

Στη συνέντευξή του στο Kontra, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πάρει κάποιες αποστάσεις από τα τελευταία κοινοβουλευτικά ανδραγαθήματα του Παύλου Πολάκη. Δεν ήταν εύκολο –ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σταθερά και πεισματικά στήριζε τον αγαπημένο του «αψύ Σφακιανό»–  αλλά η πρόσφατη έκρηξη του πολιτικού ηφαίστειου ονόματι Πολάκης δεν μπορούσε να αγνοηθεί, ούτε καν από τον ανεκτικό κ. Τσίπρα.

Ετσι, όταν η συζήτηση στο στούντιο του καναλιού ήρθε στην περιβόητη ομιλία του κ. Πολάκη στη Βουλή, όπου ο βουλευτής Χανίων χαρακτήρισε τη ΝΔ «κόμμα των δοσιλόγων» και τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό κληρονόμο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Ιωάννη Μακρυγιάννη, ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε: «Δεν θεωρώ τη ΝΔ παράταξη των δοσιλόγων, όπως και ο Κολοκοτρώνης δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία πολιτική αντιπαράθεση ακούγονται και υπερβολές»…

Υπερβολές λοιπόν, κατά τον κ. Τσίπρα, τα όσα είπε ο κ. Πολάκης.

Ομως ο κ. Πολάκης είχε διαφορετική άποψη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο μετά τη συνέντευξη του τελευταίου στο Kontra, την έγραψε –πού αλλού;– στο Facebook.

Χρησιμοποιώντας κεφαλαία για να δώσει έμφαση εκεί όπου θέλει και με διάφορους παρατονισμούς, ο κ. Πολάκης έγραψε επί λέξει (κρατάμε τα στοιχεία ορθογραφίας για λόγους αυθεντικότητας):

«Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις “παρανοήσεις”: Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους είναι η ιστορία της πάλης δυο παρατάξεων. Της προοδευτικής δημοκρατικής αριστερής που εξέφραζε την κοινωνική πλειοψηφία ΚΑΙ της συντηρητικής που εξέφραζε την εκάστοτε μειοψηφία των εκμεταλλευτών και της ολιγαρχίας. Η πρώτη ειχε Κολοκοτρωνηδες, Μακρυγιαννηδες, αγωνιστές της εθνικής ανεξαρτησίας και των εργατικών δικαιωμάτων, Βελουχιωτηδες, 114, Πολυτεχνείο, Αλλαγή. Η δεύτερη φτιάχτηκε από τους κοτζαμπασηδες τους Τουρκοκρατίας και σε αυτήν βρήκαν καταφύγιο,από μαυραγορίτες και δοσιλογους μέχρι υπόκοσμο των Γκοτζαμανηδων και χουντικούς! Τέλεια και παύλα ! Η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει!»

 

Να το ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ για να τελειώνουμε με τις «παρανοήσεις»:
Η ιστορία της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...