245
Λούλα και Νεϊμάρ: ο υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας έμπλεξε στο προεκλογικό παιχνίδι τον διάσημο ποδοσφαιριστή   | REUTERS/Mariana Greif και Albert Gea

Σκληρή άμυνα από τον Λούλα πάνω στον «αντίπαλο» Νεϊμάρ

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2022, 18:47
Λούλα και Νεϊμάρ: ο υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας έμπλεξε στο προεκλογικό παιχνίδι τον διάσημο ποδοσφαιριστή  
|REUTERS/Mariana Greif και Albert Gea

Σκληρή άμυνα από τον Λούλα πάνω στον «αντίπαλο» Νεϊμάρ

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2022, 18:47

Στη Βραζιλία η προεκλογική μάχη κορυφώνεται, καθώς στις 30 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. Στον πρώτο γύρο ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα επικράτησε με διαφορά πέντε μονάδων, κάτι που θεωρήθηκε ήττα των γκάλοπ (τον «έβλεπαν» νικητή από τον πρώτο γύρο).

Ακριβώς λόγω της αντοχής του Ζαΐρ Μπολσονάρο στις κάλπες, η τελευταία φάση της προεκλογικής εκστρατείας αμφοτέρων των υποψηφίων έχει γίνει πολύ σκληρή. Ο Λούλα δεν δίστασε να αναμείξει σε αυτήν και τον διάσημο ποδοσφαιριστή της Εθνικής Βραζιλίας και της Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ.

Ο μπαλαδόρος έκανε το λάθος να διακηρύξει δημοσίως την προτίμησή του στον Μπολσονάρο, έτσι ο Λούλα τον προκάλεσε μέσω των media. Με χιουμοριστικό ύφος, ο Λούλα είπε ότι η υποστήριξη του Νεϊμάρ στον Μπολσονάρο συνδέεται με την άφεση αμαρτιών που εκείνος του εξασφάλισε για φορολογικά αδικήματα στη Βραζιλία.

«Ο Νεϊμάρ έχει το δικαίωμα να εκλέξει τον πρόεδρο που θέλει. Νομίζω ότι φοβάται πως, αν κερδίσω τις εκλογές, θα μάθω τι του έχει παραγράψει ο Μπολσονάρο από το χρέος του στην εφορία. Νομίζω ότι για αυτόν τον λόγο με φοβάται». Τα παραπάνω ελέχθησαν από τον Λούλα στο κανάλι Flow Podcast μόλις ρωτήθηκε αν θύμωσε με τις δηλώσεις του παίκτη.

«Προφανώς, ο Μπολσονάρο έχει κάνει συμφωνία με τον πατέρα του Νεϊμάρ, τώρα όμως έχει φορολογικά προβλήματα στην Ισπανία», προσέθεσε ο Λούλα, αναφερόμενος στην ευνοϊκή για τον Νεϊμάρ έκβαση της φορολογικής υπόθεσής του στη Βραζιλία, αλλά και στην εν εξελίξει δίκη της Βαρκελώνης, που εξετάζει τις παρατυπίες της προ δεκαετίας μετεγγραφής του στην Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...