168
Το «USS Hershel -Woody- Williams» στη Σούδα πριν από μερικές εβδομάδες | Twitter

«Σκάνδαλο» η μόνιμη παρουσία του «USS Hershel “Woody” Williams» στη Σούδα, λένε οι Τούρκοι

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 09:30
Το «USS Hershel -Woody- Williams» στη Σούδα πριν από μερικές εβδομάδες
|Twitter

«Σκάνδαλο» η μόνιμη παρουσία του «USS Hershel “Woody” Williams» στη Σούδα, λένε οι Τούρκοι

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2020, 09:30

Η επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα ενόχλησε πολύ στην Τουρκία και η δυσαρέσκεια αυτή εκφράστηκε τόσο σε δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων (εδώ), όσο και σε δημοσιεύματα του ελεγχόμενου, από το καθεστώς Ερντογάν, Τύπου.

Στην ηλεκτρονική έκδοσή της, η εφημερίδα Γενί Ακίτ χαρακτηρίζει σκάνδαλο εναντίον της Τουρκίας τον μόνιμο ελλιμενισμό του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου «USS Hershel “Woody” Williams» στη βάση της Σούδας, που ανακοίνωσαν από κοινού ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο.

«Μετά την υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ενωση προς την Ελλάδα, άλλη μια υποστήριξη ήρθε από τις ΗΠΑ», διαπιστώνει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, τονίζοντας ότι στόχος τέτοιων κινήσεων είναι η αποτροπή των δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αυτό το σκάνδαλο δημιουργεί κλιμάκωση, με τη συμβολική υποστήριξη της Ελλάδας ενάντια στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο για τις δραστηριότητες της εξερεύνησης φυσικού αερίου στην περιοχή», γράφει η Γενί Ακίτ, υποστηρίζοντας ότι το ελικοπτεροφόρο «USS Hershel “Woody” Williams» θα βρίσκεται ελλιμενισμένο 600 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...