581
|

ΣΚΑΪ για «Big Brother»: Φταίει ένας εργαζόμενος, διακόπτεται η live streaming μετάδοση

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 18:54

ΣΚΑΪ για «Big Brother»: Φταίει ένας εργαζόμενος, διακόπτεται η live streaming μετάδοση

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 18:54

Σε… ανθρώπινο λάθος εργαζομένου απέδωσε ο ΣΚΑΪ το επίμαχο στιγμιότυπο από το «Big Brother», όπου παίκτης του ριάλιτι διατύπωσε ένα άθλιο σχόλιο, με το οποίο εξυμνούσε την κουλτούρα του βιασμού.

Σε πιο απλά ελληνικά, δεν φταίνε οι παραγωγοί και το κανάλι που επέλεξαν τον συγκεκριμένο τοξικό παίκτη για να τον μάθει το πανελλήνιο και να τον δει να κομπάζει ότι τη γυναίκα μπορείς και να τη βιάσεις —φταίει ένας απλός εργαζόμενος που δεν πρόσεξε και άφησε τον συγκεκριμένο κομπασμό να περάσει στη διαδικτυακή εκπομπή του ριάλιτι.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και την παρέμβαση ακόμη και του κυβερνητικού εκπροσώπου (εδώ) για το ριάλιτι, ο ΣΚΑΪ προχώρησε σε ανακοίνωση με καθυστέρηση περίπου ενός 24ώρου.

«Ο Όμιλος ΣΚΑΪ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων» σημείωσε αρχικά το κανάλι, για να προσθέσει πως η live streaming μετάδοση του «Big Brother» διακόπτεται ώσπου να ενισχυθούν περαιτέρω οι κανόνες και οι διαδικασίες ασφάλειας που τη διέπουν.

Το κανάλι σημείωσε ότι ο παίκτης απομακρύνθηκε άμεσα, όμως ξέχασε ότι μέχρι το πρωί της Δευτέρας τον σύστηνε ως «άνδρα – κυνηγό» και ότι τον είχε επιλέξει για το σόου, προφανώς με βάση αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία τοξικής αρρενωπότητας του χαρακτήρα του. Οσο για το ότι ο ΣΚΑΪ «δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», δικαιούται κάποιος να τους υπενθυμίσει τα όσα συνέβησαν πέρυσι στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Κατερίνας Γκαγκάκη (εδώ), όπου γελούσαν μεσημεριάτικα με την επίθεση με σπέρμα κατά μιας φοιτήτριας στο ΑΠΘ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο Όμιλος ΣΚΑΪ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων.

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (live streaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλός μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά».