234
Πάνω από 200 καταγγελίες στο ΕΣΡ για το «Big Brother» | INTIMEnews

Τι είπε το ΕΣΡ για το «Big Brother»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 14:05
Πάνω από 200 καταγγελίες στο ΕΣΡ για το «Big Brother»
|INTIMEnews

Τι είπε το ΕΣΡ για το «Big Brother»

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 14:05

Η ανατριχιαστική δήλωση παίκτη στο ριάλιτι «Βig Brother» –σε ζωντανή μάλιστα σύνδεση– που έκανε φιγούρα στους συμπαίκτες του με «βιτρίνα» την κουλτούρα του βιασμού («με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό» είπε συγκεκριμένα) προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, το διαδικτυακό κάλεσμα #cancelbigbrothergr κατέκλυσε τα social media και πολλοί ήταν αυτοί που διερωτώνταν με απορία ή/και αγανάκτηση πώς μπορεί να σιωπά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) μπροστά σε ένα τέτοιο περιστατικό (σ.σ. ανάμεσά τους και η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου εδώ).

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα ήρθε το μεσημέρι της Δευτέρας με ανακοίνωση του ΕΣΡ που ενημέρωσε ότι έχει «νομική υποχρέωση να σιωπά» και ότι σε κάθε περίπτωση έχουν κινηθεί ήδη οι σχετικές διαδικασίες.

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

»Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται “γιατί σιωπά το ΕΣΡ”, η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

»Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί –μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών– μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στη συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου.

«Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής», καταλήγει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...