476
| INTIMEnews

Σε δίκη για τέσσερις βιασμούς ο Λιγνάδης – παρατείνεται η κράτησή του

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 12:12
|INTIMEnews

Σε δίκη για τέσσερις βιασμούς ο Λιγνάδης – παρατείνεται η κράτησή του

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 12:12

Σε δίκη για τέσσερις βιασμούς παραπέμπεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, με ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Με το ίδιο βούλευμα παρατείνεται και η προσωρινή κράτηση του σκηνοθέτη-ηθοποιού.

Κατά την κρίση των δικαστών, ο κατηγορούμενος δεν πρέπει να βγει από τη φυλακή, αλλά, αντιθέτως, να παραταθεί η κράτησή του, προς αποτροπή τέλεσης νέων αδικημάτων.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας υιοθετεί πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί «πολέμου» που δέχεται, με στόχο την ηθική και επαγγελματική του απαξίωση.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Συμέλα Σαπίδου είχε ζητήσει επίσης την παραμονή του Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή, καθώς όπως ανέφερε, δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους, τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου.

Στην πρότασή της για παραπομπή του σκηνοθέτη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, τον χαρακτήριζε  «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα».

Η κυρία Σαπίδου, στην πρότασή της, αναφερόταν λεπτομερώς σε καθεμία από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που βαρύνουν τον προσωρινά κρατούμενο καλλιτέχνη, για να καταλήξει ότι τα στοιχεία σε βάρος του είναι ικανά για να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για όσα κατηγορείται.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 ορίστηκε και καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Είναι άγαμος και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές, ακόμη και επ’ αμοιβή», αναφέρεται στην πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η οποία, αφού αξιολόγησε τα στοιχεία της δικογραφίας και όσα συγκέντρωσε η ανάκριση, κατέληξε ότι:

«Με αυτά τα δεδομένα σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται και θα πρέπει το Συμβούλιό σας να τον παραπέμψει για να δικαστεί στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας».

Οπως προαναφέρθηκε, η εισαγγελέας κρίνει ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022, οπότε και θα έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος κράτησης για τον κατηγορούμενο.

Κατά την εισαγγελέα, σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει. Επισημαίνει μάλιστα ότι «η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί η ημερομηνία που ο Δημήτρης Λιγνάδης θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News