420
Ο Μπράιαντ σε αγώνα της Εθνικής ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 | REUTERS/Mike Segar

Washington Post: Σε διαθεσιμότητα δημοσιογράφος για το tweet με την υπόθεση βιασμού του Μπράιαντ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 11:29
Ο Μπράιαντ σε αγώνα της Εθνικής ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
| REUTERS/Mike Segar

Washington Post: Σε διαθεσιμότητα δημοσιογράφος για το tweet με την υπόθεση βιασμού του Μπράιαντ

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 11:29

Με το σκεπτικό ότι η στιγμή δεν ήταν κατάλληλη, η αμερικανική εφημερίδα Washington Post αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα μία δημοσιογράφο της η οποία αναφέρθηκε στο Twitter, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, στην υπόθεση βιασμού για τον οποίο κατηγορήθηκε ο θρύλος του NBA.

Ωστόσο η απόφαση της εφημερίδας δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις, τόσο από εργαζόμενους στο φύλλο, όσο και από άλλα μέσα ενημέρωσης.

Την Κυριακή το απόγευμα, μετά το τραγικό δυστύχημα και ενώ ακόμη δεν είχαν ξεκαθαρίσει οι λεπτομέρειες για τη συντριβή, η Φελίσια Σόνμες ανήρτησε στο Twitter ένα σύνδεσμο προς παλιότερο άρθρο του ιστότοπου Daily Beast.

Στο άρθρο, γινόταν λόγος για την υπόθεση, για την ιστορία της καταγγέλλουσας και τη «μισή ομολογία» του Μπράιαντ. Εναντίον του  είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμό το 2003, ωστόσο τελικά αποσύρθηκαν, αφού η γυναίκα που τον κατηγόρησε αρνήθηκε να καταθέσει. Αργότερα ο μπασκετμπολίστας κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί της.

Τα tweets στη συνέχεια διαγράφηκαν από την ίδια τη δημοσιογράφο – κάποιοι όμως κράτησαν τα screenshot.

Το tweet της Σόνμες που αργότερα έσβησε η ίδια

Αμέσως η Σόνμες κατακλύστηκε από μηνύματα από «10.000 ανθρώπους, στην κυριολεξία». Ηταν προσβλητικά και είχαν απειλές για τη ζωή της, είπε η ίδια.

Η δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι «πρέπει να θυμόμαστε όλες τις πλευρές οποιουδήποτε δημόσιου προσώπου».

Οι New York Times ανέφεραν ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της Washington Post, Μάρτιν Μπάρον, έστειλε μέιλ στη Σόνμες, στο οποίο της έλεγε: «Πραγματική έλλειψη κριτικής σκέψης να αναρτήσεις αυτά στο Twitter. Σε παρακαλώ, σταμάτα. Με αυτό τον τρόπο βλάπτεις την εφημερίδα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και άλλο διευθυντικό στέλεχος της Post, η Τρέισι Γκραντ, η οποία ανέφερε ότι οι αναρτήσεις της Σόνμες «επέδειξαν απουσία κριτικής σκέψης η οποία υπονόμευσε το έργο των συναδέλφων της». Πρόσθεσε ακόμη ότι με αυτά η δημοσιογράφος παραβίασε την πολιτική της Washington Post για τη χρήση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Αφού έγινε γνωστό ότι η Σόνμες τέθηκε σε διαθεσιμότητα, πολλά μέσα ενημέρωσης επέκριναν την απόφαση της Post, ανάμεσά τους και συνάδελφοι της δημοσιογράφοι στην εφημερίδα.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην εφημερίδα υπερασπίστηκε τη Σόνμες σε μακροσκελή του ανακοίνωση: «Η Φελίσια δέχθηκε πληθώρα βίαιων μηνυμάτων, περιλαμβανομένων απειλών στις οποίες αναφερόταν η διεύθυνση του σπιτιού της, ύστερα από ένα tweet που ανήρτησε την Κυριακή για τον Κόμπι Μπράιαντ. Αντί να προστατεύσει και να στηρίξει έναν δημοσιογράφο, η Washington Post την έθεσε σε διαθεσιμότητα»

Προσθέτει δε ότι «η Φελίσια χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι της φοβούμενη για την ασφάλειά της και δεν έχει λάβει επαρκή καθοδήγηση από την Post για το πώς να προστατεύσει τον εαυτό της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...