205
Η Ντελφίν Μποέλ για χρόνια υποστήριζε ότι είναι κόρη του πρώην βασιλιά Αλβέρτου - και το τεστ απέδειξε ότι αυτό ισχύει | EPA/STEPHANIE LECOCQ

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου παραδέχτηκε τελικά ότι είναι ο βιολογικός πατέρας μιας 51χρονης

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 10:55
Η Ντελφίν Μποέλ για χρόνια υποστήριζε ότι είναι κόρη του πρώην βασιλιά Αλβέρτου - και το τεστ απέδειξε ότι αυτό ισχύει
|EPA/STEPHANIE LECOCQ

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου παραδέχτηκε τελικά ότι είναι ο βιολογικός πατέρας μιας 51χρονης

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2020, 10:55

Με μια διστακτική ανακοίνωση, ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος Β’ παραδέχτηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας μιας γυναίκας που γεννήθηκε εκτός γάμου, της Ντελφίν Μποέλ, η οποία έδινε για χρόνια δικαστικό αγώνα για να αναγνωριστεί ως τέκνο του.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αλβέρτος ανέφερε ότι πληροφορήθηκε τα αποτελέσματα του τεστ DNA, στο οποίο είχε υποβληθεί κατόπιν αιτήματος δικαστηρίου των Βρυξελλών. Επειτα από αυτήν την εξέλιξη, ο Αλβέρτος «αποφάσισε να βάλει τέλος, με αξιοπρέπεια, σε αυτή την οδυνηρή διαδικασία».

Η Μποέλ θα έχει πλέον το δικαίωμα να διεκδικήσει το ένα όγδοο της περιουσίας του πρώην βασιλιά.

Ο 85χρονος Αλβέρτος ήταν βασιλιάς του Βελγίου από το 1993 μέχρι το 2013, όταν παραιτήθηκε κάτω από συνθήκες που ο Guardian χαρακτηρίζει «μυστηριώδεις».

Τον περασμένο Μάιο δέχτηκε να υποβληθεί σε τεστ DNA, έπειτα από σχετική απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών. Το δικαστήριο είχε ορίσει και πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης στην παροχή δείγματος.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης επρόκειτο αρχικά να κρατηθεί απόρρητο.

Η Ντελφίν Μποέλ, γλύπτρια, 51 ετών σήμερα, υποστήριζε ότι ήταν καρπός της μακροχρόνιας σχέσης που διατηρούσε ο Αλβέρτος με τη μητέρα της, τη βαρόνη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ, από το 1966 ως το 1984. Ο Αλβέρτος ήταν τότε πρίγκιπας διάδοχος, παντρεμένος από το 1959 με την Πάολα Ρούφο ντι Καλάμπρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...