371
O Γκιρ (στη μέση) βοηθά στη μεταφορά εφοδίων στο πλοίο «Open Arms» - μία κίνηση που εξόργισε τον Σαλβίνι | Reuters

Σαλβίνι προς Ρίτσαρντ Γκιρ: Να πάρεις τους μετανάστες στη βίλα σου

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2019, 10:42
O Γκιρ (στη μέση) βοηθά στη μεταφορά εφοδίων στο πλοίο «Open Arms» - μία κίνηση που εξόργισε τον Σαλβίνι
|Reuters

Σαλβίνι προς Ρίτσαρντ Γκιρ: Να πάρεις τους μετανάστες στη βίλα σου

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2019, 10:42

Ακόμα και με τον Ρίτσαρντ Γκιρ «τα έβαλε» ο ηγέτης της Λέγκας, Ματεό Σαλβίνι μετά την έκκληση που απηύθυνε ο διάσημος ηθοποιός στους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν λιμάνι για το πλοίο όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι, ανοιχτά των ιταλικών ακτών, 160 πρόσφυγες.

«Μιας και που οι φίλοι του από τις ΜΚΟ έχουν μαζέψει 180 μετανάστες σε πλοίο, είμαι βέβαιος ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος θα τους φιλοξενήσει όλους στις βίλες του. Κάνω λάθος;;;», απάντησε σε ανάρτησή του στο Twitter ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας του Βορρά.

«Ευχαριστούμε τον γενναιόδωρο εκατομμυριούχο που εξέφρασε τις απαιτήσεις του για την μοίρα των μεταναστών του Open Arms. Μπορεί να τους πάρει όλους με το ιδιωτικό αεροσκάφος του στο Χόλιγουντ και να τους κρατήσει στις βίλες του», ανέφερε σε ύστερη ανακοίνωσή του ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Η πάγια τακτική του Σαλβίνι είναι να απαγορεύει σε πλοία με μετανάστες, κυρίως από τη Βόρεια Αφρική, να μπαίνουν στα ιταλικά χωρικά ύδατα. Τώρα, που όπως όλα δείχνουν η Ιταλία οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, αναμένεται να κλιμακώσει την αντιμεταναστευτική ρητορική του, η οποία τον έχει κάνει τον πιο δημοφιλή πολιτικό στη χώρα.

Θυμίζουμε πως το Σάββατο, σε συνέντευξη Τύπου, ο 69χρονος ηθοποιός, που έχει έντονη ακτιβιστική δράση, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να βρουν μια λύση για τους μετανάστες.

«Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να φτάσουν σε ένα λιμάνι, να αποβιβαστούν και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή», είπε ο ηθοποιός.

Όμως για τον Σαλβίνι το αίτημα για αποβίβαση είναι πρόκληση και κάλεσε την Ισπανία (τη σημαία της οποίας φέρει το πλοίο) να δεχθεί τους μετανάστες, κάτι που αρνούνται οι ισπανικές αρχές.

Νωρίτερα, ο Γκιρ βρέθηκε στη Λαμπεντούζα για να υποστηρίξει το πλοίο «Open Arms» της ισπανικής ΜΚΟ Proactiva Open Arms και τους 124 πρόσφυγες και μετανάστες που διέσωσε την 1η Αυγούστου στα ανοιχτά της Σικελίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης.

«Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ένωσε τις δυνάμεις του με εμάς για να δώσει την υποστήριξή του στο πλήρωμά μας και όλους τους ανθρώπους πάνω σε αυτό» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...