230
Πλάνο από το επεισόδιο στη συνεδρίαση του Κογκρέσου | YouTube

«Σαλούν» το Κογκρέσο στη Χιλή – γροθιά στο μάτι του αντιπροέδρου της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 09:18
Πλάνο από το επεισόδιο στη συνεδρίαση του Κογκρέσου
|YouTube

«Σαλούν» το Κογκρέσο στη Χιλή – γροθιά στο μάτι του αντιπροέδρου της Βουλής

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2022, 09:18

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν την Τρίτη στο Κογκρέσο της Χιλής, όταν βουλευτές αντίπαλων κομμάτων συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής να δεχθεί γροθιά στο μάτι.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μόλις τέσσερις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την έγκριση του σχεδίου του νέου Συντάγματος.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κογκρέσου στη Βαλπαραΐσο (κεντρική Χιλή), ο ακροδεξιός βουλευτής, Γκονσάλο δε λα Καρέρα, γρονθοκόπησε τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξις Σεπούλβεδα, του Ριζοσπαστικού Κόμματος (Κεντροαριστερά).

«Είδα συνάδελφο να υφίσταται φραστική επίθεση (από τον Γκονσάλο δε λα Καρέρα), βρήκα πως αυτό δεν ήταν πρέπον και ζήτησα από τον βουλευτή αυτόν να μην είναι τόσο επιθετικός, κάτι στο οποίο αντέδρασε βίαια», είπε ο Σεπούλβεδα στον Τύπο. Κατά δήλωσή του, δέχθηκε «μια γροθιά και μερικές κλωτσιές».

Από την πλευρά του, ο Δε λα Καρέρα παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στον Σεπούλβεδα, αλλά υποστήριξε πως ο κοινοβουλευτικός της Κεντροαριστεράς του επιτέθηκε πρώτος και υποχρεώθηκε να αμυνθεί.

Ο βουλευτής της Ακρας Δεξιάς που εναντιώνεται στο προτεινόμενο σχέδιο Συντάγματος, καταγγέλθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και αποκλείστηκε από τα έδρανα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Συγκρούσεις υποστηρικτών και πολέμιων του νέου Συντάγματος σημειώθηκαν και στο κέντρο της πρωτεύουσας Σαντιάγκο, κατά τις οποίες τραυματίστηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος.

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, περισσότεροι από 15 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται να εκφραστούν για το νέο Σύνταγμα, που –αν εγκριθεί– θα αντικαταστήσει το ισχύον-κληρονομιά της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990). Η συμμετοχή στη διαδικασία είναι υποχρεωτική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...