382
Ιατροδικαστές, αστυνομικοί και πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου | Investigative Committee of Russia/Handout via REUTERS

Ρωσία: Βομβιστική επίθεση με θύμα την κόρη του Αλεξάντρ Ντούγκιν, του «Ρασπούτιν του Πούτιν»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2022, 10:36
Ιατροδικαστές, αστυνομικοί και πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου
|Investigative Committee of Russia/Handout via REUTERS

Ρωσία: Βομβιστική επίθεση με θύμα την κόρη του Αλεξάντρ Ντούγκιν, του «Ρασπούτιν του Πούτιν»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2022, 10:36

Η κόρη του υπερεθνικιστή φιλοσόφου και στενού συμμάχου του ρώσου προέδρου Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι γνωστός και ως ο «Ρασπούτιν του Πούτιν», σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε το βράδυ του Σαββάτου έξω από τη Μόσχα, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλείται το Reuters σε τηλεγράφημά του, η Ντάρια Ντούγκινα και ο πατέρας της επρόκειτο να επιστρέψουν στη Μόσχα με το ίδιο αυτοκίνητο, ένα Toyota Land Cruiser, στο οποίο και είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη.

Ο Ντούγκιν, ωστόσο, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης, τελευταία στιγμή αποφάσισε να ταξιδέψει ξεχωριστά.

Βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί και το οποίο αναρτήθηκε στο Telegram, δείχνει τον Ντούγκιν να παρακολουθεί σοκαρισμένος την ώρα που τα σωστικά συνεργεία φτάνουν στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο αυτοκίνητο.

Αρμόδια ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, προσθέτοντας ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν τάσσεται εδώ και χρόνια υπέρ της ένωσης των ρωσόφωνων περιοχών με τη Ρωσία, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας ρωσικής αυτοκρατορίας. Σε αυτή θα περιλαμβάνεται και η Ουκρανία.

Η 30χρονη Ντάρια Ντούγκινα, δημοσιογράφος, είχε επίσης ταχθεί υπέρ της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Τον Μάιο χαρακτήρισε σε συνέντευξή της τον πόλεμο «σύγκρουση πολιτισμών» και δήλωσε περήφανη που τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της αποτέλεσαν στόχο κυρώσεων από τη Δύση.

Νωρίτερα φέτος οι αμερικανικές και οι βρετανικές Αρχές επέβαλαν κυρώσεις στη Ντάρια Ντούγκινα για τη διασπορά «παραπληροφόρησης» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Νοτύγκιν είναι στόχος κυρώσεων των ΗΠΑ ήδη από το 2015 για τη φερόμενη εμπλοκή του στην προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία.

Η επιρροή του Ντούγκιν στον Πούτιν αποτέλεσε αντικείμενο εικασιών, με κάποιους αναλυτές να εκτιμούν ότι είναι μεγάλη ενώ άλλοι να τη χαρακτηρίζουν μηδαμινή.

Αρνείται ανάμειξη το Κίεβο

Το Κίεβο απέρριψε τις κατηγορίες για εμπλοκή της χώρας στο περιστατικό.

H Ουκρανία «δεν έχει καμία σχέση με αυτό, γιατί δεν είμαστε ένα εγκληματικό κράτος, όπως είναι η Ρωσική Ομοσπονδία, και ακόμη λιγότερο τρομοκρατικό κράτος», δήλωσε σύμφωνα με το BBC ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε από την πλευρά της ότι εάν βρεθεί οποιοσδήποτε σύνδεση της Ουκρανίας με το περιστατικό τότε αυτό θα ισοδυναμούσε με «κρατική τρομοκρατία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...