276
Αρκετά κτίρια καταστράφηκαν από τις επιθέσεις | REUTERS

Ρωσία: «Πολυάριθμες» νυχτερινές επιθέσεις με drones στο Μπέλγκοροντ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2023, 12:05
Αρκετά κτίρια καταστράφηκαν από τις επιθέσεις
|REUTERS

Ρωσία: «Πολυάριθμες» νυχτερινές επιθέσεις με drones στο Μπέλγκοροντ

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2023, 12:05

«Πολυάριθμες» επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σημειώθηκαν στη διάρκεια της περασμένης νύχτας στη ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης αυτής της περιοχής στην οποία σημειώθηκε πρόσφατα επιδρομή ενόπλων που εισέβαλαν από την Ουκρανία.

«Η νύχτα δεν ήταν αληθινά ήσυχη. Υπήρξαν πολυάριθμες επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η αντιαεροπορική άμυνα ασχολήθηκε με μεγάλο μέρος αυτών», ανέφερε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ μέσω της εφαρμογής Telegram.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα, σπίτια και δημόσια κτίρια στην περιοχή, αλλά όχι και θύματα.

Στην περιφέρεια του Γκράιβορον επλήγη ένας αγωγός αερίου, σύμφωνα με τον Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ. «μια μικρή πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως οι αρχές έχουν σπεύσει επιτόπου και τα αίτια του επεισοδίου ερευνώνται.

Εννέα άμαχοι, που τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της επιδρομής, νοσηλεύονται, τρεις από τους οποίους στην Εντατική, σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ.

Περισσότεροι από 550 άμαχοι που διέφυγαν από την περιφέρεια του Γκράιβορον εξαιτίας των συγκρούσεων, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε προσωρινά κέντρα φιλοξενίας, διευκρίνισε.

«Μόλις οι δυνάμεις ασφαλείας τελειώσουν το καθάρισμα της περιοχής και δώσουν την άδεια, ελπίζω ότι θα μπορέσετε να επιστρέψετε στα σπίτια σας (…) Χθες η κατάσταση ήταν ακόμη επικίνδυνη», συνέχισε ο Γκλάντκοφ απευθυνόμενος στους πολίτες.

Την Τρίτη, ο ρωσικός στρατός είχε υποστηρίξει ότι «συνέθλιψε» με την αεροπορία και το πυροβολικό του την ομάδα που είχε επιτεθεί την προηγουμένη στην περιοχή, πραγματοποιώντας την πιο θεαματική επιδρομή σε ρωσικό έδαφος από την αρχή της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ένας άμαχος σκοτώθηκε στο χωριό Κοζίνκα, μία από τις τοποθεσίες που δέχθηκαν επίθεση, και μια γυναίκα υπέκυψε από καρδιακή ανεπάρκεια κατά την απομάκρυνσή της.

Την ευθύνη για την επιδρομή ανέλαβαν ρωσικές ένοπλες ομάδες, οι οποίες έχουν την έδρα τους στην Ουκρανία και θέλουν να ανατρέψουν το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...