243
Καμμένα αυτοκίνητα στο Μπελγκορόντ μετά την ουκρανική πυραυλική επίθεση. | Telegram channel of Governor of Belgorod Region Vyacheslav Gladkov/Handout via REUTERS

Ρωσία: Oυκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ – Στις φλόγες διυλιστήριο

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2024, 12:49
Καμμένα αυτοκίνητα στο Μπελγκορόντ μετά την ουκρανική πυραυλική επίθεση.
|Telegram channel of Governor of Belgorod Region Vyacheslav Gladkov/Handout via REUTERS

Ρωσία: Oυκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ – Στις φλόγες διυλιστήριο

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2024, 12:49

Ουκρανική πυραυλική επίθεση στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους στη δυτική Ρωσία, ενώ ξεχωριστή επίθεση με drone προκάλεσε πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου σήμερα, τη δεύτερη ημέρα των εκλογών, τις οποίες προσπαθεί να διαταράξει το Κίεβο όπως δηλώνει ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι θάνατοι ενός άνδρα και μίας γυναίκας έγιναν γνωστοί από τον Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ, τον κυβερνήτη στην περιοχή Μπέλγκοροντ, όπου οι διασυνοριακές επιθέσεις από την Ουκρανία έχουν γίνει μέρος της καθημερινής ζωής.

Σε ανακοίνωση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, ο Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ, δήλωσε ότι ο άνδρας έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε το φορτηγό του και η γυναίκα σκοτώθηκε σε χώρο στάθμευσης. Ο γιος της γυναίκας αυτής τραυματίστηκε σοβαρά και οι γιατροί «παλεύουν να τον κρατήσουν στη ζωή». Δύο ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πόλη επλήγη από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από σύστημα Vampire. Ο ίδιος δήλωσε ότι οχήματα και κτίρια υπέστησαν ζημιές στο Μπέλγκοροντ και τα γύρω χωριά.

Επίσης, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο τις επόμενες ημέρες των εμπορικών κέντρων και των σχολείων στην πόλη Μπέλγκοροντ.

Ο Ντμίτρι Αζάροφ, κυβερνήτης στην επαρχία Σαμάρα, σε απόσταση 850 χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας, δήλωσε ότι τυλίχθηλε στις φλόγες το διυλιστήριο Σιζράν, η οποία κατασβέστηκε 5-6 ώρες αργότερα, αλλά ότι η επίθεση σε δεύτερο διυλιστήριο απωθήθηκε.

Η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει κατ’ επανάληψη επιθέσεις αυτή την εβδομάδα σε ρωσικά διυλιστήρια.

Μάλιστα, η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU ανέφερε ότι σήμερα Σάββατο επιτέθηκε με drones σε τρία διυλιστήρια πετρελαίου της Rosneft, στα Σιζράν, Νοβοκουιμπισέφκσκι και Κουιμπισέφσκι, στη ρωσική περιφέρεια Σαμάρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...