232
Ουκρανοί διασώστες μεταφέρουν τραυματισμένο συνάδελφό τους στην Οδησσό, την Παρασκευή | Press service of the State Emergency Service of Ukraine in Odesa region/Handout via REUTERS

Σφαγή στην Οδησσό: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 75 τραυματίες από ρωσικούς πυραύλους

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 15:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/03/2024 19:30
Ουκρανοί διασώστες μεταφέρουν τραυματισμένο συνάδελφό τους στην Οδησσό, την Παρασκευή
|Press service of the State Emergency Service of Ukraine in Odesa region/Handout via REUTERS

Σφαγή στην Οδησσό: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 75 τραυματίες από ρωσικούς πυραύλους

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2024, 15:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/03/2024 19:30

Εννέα ημέρες μετά την πυραυλική επίθεση των Ρώσων στη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό, η Μόσχα έσπειρε και πάλι τον θάνατο στην πόλη της νότιας Ουκρανίας.

Την Παρασκευή, οι Ρώσοι χτύπησαν με πύραυλο πολυκατοικία της Οδησσού, όπου ξέσπασε πυρκαγιά  και έσπευσαν επί τόπου διασώστες και πυροσβέστες.

Τότε, οι Ρώσοι ξαναχτύπησαν στο ίδιο σημείο, σε ένα, όπως όλα δείχνουν, προμελετημένο χτύπημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 άτομα, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, ιατρικό προσωπικό, διασώστες, πυροσβέστες και κάτοικοι, ενώ τραυματίστηκαν 75, όπως ανακοίνωσε ο Ολεγκ Κίπερ, κυβερνήτης της περιφέρειας.

Πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο της επίθεσης – Press service of the State Emergency Service of Ukraine in Odesa region/Handout via REUTERS

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, τα παιδιά ήταν ηλικίας από τεσσάρων και επτά μηνών έως εννέα ετών.

Οι Αρχές ανακήρυξαν το Σάββατο, ημέρα πένθους για τα θύματα.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε με ανάρτησή του στο Telegram ότι η Ρωσία θα λάβει μια «εύλογη απάντηση» από τις ουκρανικές δυνάμεις για το διπλό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη-λιμάνι της Οδησσού.

«Οι Αμυντικές Δυνάμεις μας ασφαλώς θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι οι ρώσοι φονιάδες θα αισθανθούν την εύλογη απάντησή μας» ανέφερε στο βραδινό διάγγελμά του ο ουκρανός πρόεδρος. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, δέκα κατοικίες, ένας αγωγός αερίου χαμηλής πίεσης και οχήματα διάσωσης υπέστησαν ζημιές από τη σημερινή επίθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...