512
Χιλιάδες σελίδες επιπλέον εγγράφων που πρέπει να μελετηθούν οδήγησαν στη μετάθεση της δίκης του Τραμπ για την υπόθεση δωροδοκίας της Στόρμι Ντάνιελς, με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση. | REUTERS/Brendan Mcdermid (Α) REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Αναβολή της δίκης Τραμπ για τη δωροδοκία της Στόρμι Ντάνιελς

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2024, 10:04
Χιλιάδες σελίδες επιπλέον εγγράφων που πρέπει να μελετηθούν οδήγησαν στη μετάθεση της δίκης του Τραμπ για την υπόθεση δωροδοκίας της Στόρμι Ντάνιελς, με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση.
|REUTERS/Brendan Mcdermid (Α) REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Αναβολή της δίκης Τραμπ για τη δωροδοκία της Στόρμι Ντάνιελς

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2024, 10:04

Η πρώτη ποινική δίκη κατά του Ντόναλντ Τραμπ θα καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Απριλίου, όπως αποφάσισε δικαστής της Νέας Υόρκης. 

Οι δικηγόροι του Τραμπ και ο εισαγγελέας του Μανχάταν χρειάζονται περισσότερο χρόνο μετά τη δημοσιοποίηση μιας νέας παρτίδας εγγράφων σχετικών με την υπόθεση κρυφών πληρωμών για την εξαγορά της σιωπής της ηθοποιού πορνογραφικών ταινιών, γνωστή ως Στόρμι Ντάνιλες.

Η απόφαση για αναβολή της δίκης που προβλεπόταν να γίνει στις 25 Μαρτίου θα μπορούσε να ανατρέψει το χρονοδιάγραμμα και για άλλες ποινικές υποθέσεις του Τραμπ, αναφέρει το BBC.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει 34 κακούργημα για πλαστογράφηση επιχειρηματικών αρχείων, που σχετίζονται με φερόμενο σχέδιο δωροδοκίας της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς ενόψει των εκλογών του 2016. 

Η δημοσιοποίηση δεκάδων χιλιάδων σελίδων εγγράφων από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς -που έγινε την τελευταία στιγμή- ώθησε και τα δύο μέρη να ζητήσουν αναβολή. 

Η νομική ομάδα του τέως προέδρου ζήτησε αρχικά αναβολή 90 ημερών, λέγοντας ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για να εξετάσουν τα έγγραφα. Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Αλαν Μπραγκ, συμφώνησε σε αναβολή 30 ημερών – από την 14η Μαρτίου- κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν. 

«Θα συνεχίσουμε τη μάχη για να τερματιστεί αυτή η κίβδηλη υπόθεση», τόνισε εκπρόσωπος του 77χρονου μεγιστάνα. 

Διαψεύσεις

Ο επιχειρηματίας χαρακτηρίζει «απάτη» τη δίωξή του για τις πληρωμές στη Στόρμι Ντάνιελς και διαψεύδει πως είχε σχέση με τη γυναίκα αυτή, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ. 

Κατηγορείται πως παραχάραξε έγγραφα του ομίλου του Trump Organization για να αποκρύψει την καταβολή 130.000 δολαρίων στην Κλίφορντ πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016. 

Τον βαραίνουν στην υπόθεση αυτή 34 κατηγορίες, που επισύρουν ποινή φυλάκιση έως και 4 χρόνια. 

Ο Τραμπ έχει πολλαπλασιάσει τις προσφυγές και τις ενστάσεις και στις τέσσερις ποινικές δίκες που έχει μπροστά του, με την ελπίδα πως δεν θα δικαστεί προτού γίνουν οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. 

Αναβολή στην Ουάσιγκτον

Μπόρεσε έτσι να εξασφαλίσει την αναβολή δίκης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσιγκτον που θα ξεκινούσε την 4η Μαρτίου και αφορούσε την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020. Η δίκη αυτή αναβλήθηκε ωσότου αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο για το ζήτημα της ενδεχόμενης ασυλίας του – κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. 

Ενώ η δίκη του για την υπόθεση του χειρισμού απορρήτων, που αρχικά θα ξεκινούσε την 20ή Μαΐου, αναμένεται να αναβληθεί για αρκετούς μήνες. 

Καθυστέρηση και στην Τζόρτζια

Στην Τζόρτζια, στη δίκη του για την προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, απορρίφθηκε μετά από αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως, αλλά ζητήθηκε αναδιοργάνωση της ομάδας του. Η απόφαση αίρει σημαντικό εμπόριο για τη διεξαγωγή αυτή της δίκης, για την οποία πάντως δεν έχει οριστεί ακόμη το χρονοδιάγραμμα. 

Η εισαγγελέας Φάνι Γουίλις με τον Νέιθαν Γουέιντ – REUTERS/Elijah Nouvelage/File Photo

Η εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον, Φάνι Γουίλις, μπορεί να παραμείνει στην υπόθεση, αλλά παραιτήθηκε ο δικηγόρος Νέιθαν Γουέιντ, ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση, μετά την αποκάλυψε ότι διατηρούσε σχέση με τη Γουίλις.  

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...