654
Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρρών | Facebook

Ροζ συνομιλίες «καίνε» τον αδίστακτο καθηγητή «Φακελάκη» στο ΤΕΙ Σερρών

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 08:59
Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρρών
|Facebook

Ροζ συνομιλίες «καίνε» τον αδίστακτο καθηγητή «Φακελάκη» στο ΤΕΙ Σερρών

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2018, 08:59

Το κοινό μυστικό στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και τη φοιτητική κοινότητα των Σερρών αποκαλύφθηκε με πάταγο και δειλά – δειλά τα στόματα ανοίγουν για τον καθηγητή «Φακελάκη» -όπως χαρακτηριστικά αποκαλείτο- που είχε στήσει ολόκληρη φάμπρικα εκμετάλλευσης των φοιτητών του, με ιδιαίτερη προτίμηση στις κοπέλες που όπως έλεγε, «πρέπει να πάρουν επιτέλους πτυχίο».

Χωρίς περιστροφές ο καθηγητής έδειχνε στους φοιτητές του τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσουν για να περάσουν το μάθημά του και εκτός από την ταρίφα που είχε επιβάλει, δεν δίσταζε να απαιτεί και ανταλλάγματα σεξουαλικής φύσης.

Φέρεται μάλιστα να έκοβε επίτηδες τις κοπέλες που έβαζε στο μάτι, ώστε στη συνέχεια να φανεί ότι προτίθετο να της βοηθήσει να πάρουν πτυχίο, αφού πρώτα όμως περνούσαν από το κρεβάτι του.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν  φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν ότι ο καθηγητής τούς είχε κόψει στο μάθημα του στην εξεταστική και  τους έλεγε ότι αν θέλουν να το περάσουν (και με καλό βαθμό) έπρεπε να πάνε σε συγκεκριμένο φρονιστήριο πληρώνοντας την ταρίφα των 250 ευρώ.

Της καταγγελίας επιλήφθη το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, τα χρήματα προσημειώθηκαν και μόλις τα πήραν στα χέρια τους οι συνεργοί του καθηγητή, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν.

Ακολούθως λίγο – λίγο βγήκε στο φως το κύκλωμα που είχε στηθεί στο ΤΕΙ, που μεταξύ άλλων είχε μέχρι και κλειστή ομάδα στο Facebook για τη λειτουργία του.

Με το που γινόταν αίτημα φιλίας ή πρόσκληση από την εν λόγω ομάδα, ο εκάστοτε «ενδιαφερόμενος» ήξερε ότι έπρεπε να πληρώσει για να περάσει το μάθημα!

Η ταρίφα ήταν 250 ευρώ για κάθε μάθημα τα οποία μοιράζονταν ο καθηγητής με τους συνεργούς του.

Η εργασία στοίχιζε από 50 – 100 ευρώ και αν κάποιος/α «χρωστούσε» πολλά μαθήματα, η διαδικασία «άπλωνε» σε δύο εξεταστικές για να μη δοθεί στόχος.

Ο ίδιος ο καθηγητής ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο Facebook, με τους  διαδικτυακούς του φίλους να ξεπερνούν τους 1.000, ανάμεσά τους  πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες.

Σύμφωνα με τον πρώην πρύτανη του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δ. Πασχαλούδη,  καταγγελίες για τη δράση του συγκεκριμένου καθηγητή, υπήρχαν από το 2004, αλλά δεν υπήρξε καμία δίωξη, παρά μόνο κάποιες επιπλήξεις και συστάσεις, καθώς όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 κανένας φοιτητής δεν προσήλθε για να καταθέσει σε βάρος του.

Όπως είπε, το νομικό πλαίσιο είναι πολύ περιοριστικό και δεν επιτρέπει στις πρυτανικές αρχές να προχωρήσουν σε δραστικές ενέργειες, καθώς και οι ίδιοι οι καθηγητές φοβόντουσαν μην καταλήξουν κατηγορούμενοι για δυσφήμηση.

«Παρακαλούσαμε τους φοιτητές να κάνουν ανώνυμη καταγγελία στον εισαγγελέα για να ξεκινήσει η διαδικασία, αλλά κανείς δεν το έκανε», υποστήριξε ο κ. Πασχαλούδης.

Τα στόματα πλέον ανοίγουν και ήδη φοιτήτρια που μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι ενώ πέρασε τρίτη στη σειρά κατάταξης στο συγκεκριμένο τμήμα του ΤΕΙ το 2005, ακόμα δεν έχει πάρει πτυχίο γιατί χρωστά τρία μαθήματα του συγκεκριμένου καθηγητή.

«Έχω δώσει τα μαθήματά του από τρεις και τέσσερις φορές το καθένα, αλλά δεν με έχει περάσει σε κανένα. Ζήτησα τη λίστα με τις βαθμολογίες από τη γραμματεία και είδα ότι από τους 110 φοιτητές τα μαθήματά του τα έχουν περάσει επτά με δέκα άτομα. Ακόμα κι αν εγώ δεν έπρεπε να περάσω, δε νομίζω ότι οι υπόλοιποι 109 φοιτητές είναι άχρηστοι», ανέφερε χαρκτηριστικά.

«Πλήρωνα 250 ευρώ στον καθηγητή για να περάσει η κόρη μου το μάθημα» κατήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ ο πατέρας μίας από τις φοιτήτριες που έπεσαν «θύματα» του καθηγητή.

«Δώσαμε και εμείς λεφτά για να περάσουμε τα μαθήματα, όχι ότι δεν έγραφε καλά, την έκοβε… Είχε δώσει, την έκοψε με 4,2 με 4,3 αυτό ήταν το κόλπο», εξήγησε ο πατέρας της φοιτήτριας. «Δεν ήταν μονό η δίκια μου, είναι τόσα παιδιά… 250 ευρώ το μάθημα».

Όπως  επιβεβαίωσε,  καταγγελίες είχαν γίνει και παλαιότερα, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα για τη δίωξη του καθηγητή. «Χρόνια γινόταν αυτό… ο  κόσμος το χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι’ οι πάντες το ξέρανε, και η Θεσσαλονίκη και όλοι το ξέρανε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτός όμως από τις καταγγελίες, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha,  υπάρχουν τουλάχιστον 150 καταγεγραμμένες συνομιλίες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες «καίνε» τον καθηγητή και τους συγκατηγορούμενούς του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...