460
φωτ. αρχείου |

Ροζ εκβιασμοί και ταρίφες μέσω Facebook από καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 13:28
φωτ. αρχείου
|

Ροζ εκβιασμοί και ταρίφες μέσω Facebook από καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2018, 13:28

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που ζήλεψε τη «δόξα» συναδέλφων του στο εξωτερικό και εκβίαζε φοιτήτριες για να τις περνάει στα μαθήματά του, ζητώντας χρήματα αλλά και «πληρωμές σε… είδος».

Όπως δαπιστώθηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., ο εν λόγω καθηγητής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα «τιμολόγησης» των μαθημάτων και με τη βοήθεια δύο συνεργών του -αμφότεροι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου στην πόλη των Σερρών- αποσπούσε χρηματικά ποσά από όσους/ες έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα, προκειμένου όπως έλεγε, να τους «βοηθήσει να πάρουν πτυχίο».

Ο συγκεκριμένος καθηγητής διορίστηκε στο ΤΕΙ Σερρών τον Φεβρουάριο του ’98 και παλαιότερα δίδασκε στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου είχε βρέθει και πάλι αντιμέτωπος με αντίστοιχες κατηγορίες.

Οι ανώνυμες καταγγελίες είχαν καταλήξει τότε σε ποινή έγγραφης επίπληξης!

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις περιλαμβάνονταν είτε η «παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο», είτε «η συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών», ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων στο φροντιστήριο των δύο άλλων συλληφθέντων.

Εκτός όμως από χρήματα, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο καθηγητής ζητούσε από τις φοιτήτριες να τον ικανοποιήσουν σεξουαλικά προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα.

Κατά πληροφορίες μάλιστα, υπάρχει και ηχογραφημένο υλικό από τις ροζ συνομιλίες του αδίστακτου καθηγητή με τα θύματά του.

Ανάμεσα στις καταγγγελίες εις βάρος του, είναι και αυτή μίας 34χρονης που τον κατηγορεί ότι την έκοβε εσκεμμένα επί χρόνια, μόνο και μόνο επειδή δεν ενέδιδε στις ερωτικές του επιθυμίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΤΕΙ Σερρών ήταν ευρέως γνωστό ότι για να περάσει κάποιος μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή έπρεπε να ακολουθήσει την… «πεπατημένη», ενώ υπήρχε μέχρι και  κλειστή ομάδα στο Facebook για τη λειτουργία του συστήματος που είχε στήσει με τους συνεργούς του.

Με το που του γινόταν αίτημα φιλίας ή πρόσκληση από την εν λόγω ομάδα, ο εκάστοτε «ενδιαφερόμενος» ήξερε ότι έπρεπε να πληρώσει για να περάσει το μάθημα!

Η ταρίφα ήταν 250 ευρώ για κάθε μάθημα τα οποία μοιράζονταν ο καθηγητής με τους συνεργούς του. Η εργασία στοίχιζε από 50 – 100 ευρώ και αν κάποιος/α «χρωστούσε» πολλά μαθήματα, η διαδικασία «άπλωνε» σε δύο εξεταστικές για να μη δοθεί στόχος…

Οι συλλήψεις ήρθαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου. Πρώτος συνελήφθη ο ένας ιδιώτης  αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα για ένα από τα μαθήματα του καθηγητή.

Ακολούθησαν οι άλλες δύο συλλήψεις ενώ σε έρευνες που έγιναν σε οικίες, γραφεία κ.λπ. και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χρηματικό ποσό 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, 15 κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας, με την οποία και οδηγήθηκαν τη Τρίτη στον εισαγγελέα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...