254
Ενα ουίσκι που... τρομάζεις να το αγγίξεις | REUTERS/Russell Cheyne

Η «Ρολς Ρόις» των ουίσκι πουλήθηκε – Η τιμή που… ζαλίζει

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 18:10
Ενα ουίσκι που... τρομάζεις να το αγγίξεις
|REUTERS/Russell Cheyne

Η «Ρολς Ρόις» των ουίσκι πουλήθηκε – Η τιμή που… ζαλίζει

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 18:10

Οι λάτρεις του ουίσκι ίσως θα έδιναν τα πάντα για να δοκιμάσουν ένα ποτήρι από το πιο περιζήτητο ουίσκι στον κόσμο. Ο λόγος για το «Macallan Valerio Adami», ένα malt ουίσκι 60 ετών με σπάνια σχεδιαστική ετικέτα.

Το συγκεκριμένο ουίσκι τελικά πουλήθηκε προς 1,1 εκατομμύρια δολάρια!

Αγοραστής του «Macallan Valerio Adami» παραγωγής του 1926 είναι ένας ιδιώτης συλλέκτης από την Ασία, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, κατέθεσε την προσφορά τηλεφωνικώς.

Το ουίσκι – θησαυρός

Η εταιρία Macallan που έχει εκατομμύρια πιστούς είχε πουλήσει τον περασμένο Μάιο άλλο ένα από τα συνολικά 12 μπουκάλια που φέρουν την υπογραφή του ιταλού καλλιτέχνη Βαλέριο Αντάμι σε ανάλογη τιμή (περίπου 50.000 δολάρια λιγότερα).

«Τέτοια ουίσκι θεωρούνται συλλεκτικά, εξαιτίας της σπανιότητάς τους και πιθανότατα δεν καταλήγουν προς πόση», δήλωσε στο Reuters ο Μάρτιν Γκριν, ειδικός εκτιμητής στον οίκο δημοπρασιών Bonhams. «Είναι η  Ρολς Ρόις των ουίσκι», πρόσθεσε.

H δημοπρασία

Στην συνέχεια ανέφερε: «Προφανώς και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αλλά οποιοσδήποτε ξοδεύει περίπου ένα εκατομμύριο λίρες για ένα μπουκάλι, προφανώς δεν θα χρεοκοπήσει αν το πιει. Αλλά είναι ένα αντικείμενο ομορφιάς από μόνο του, με τιμή σχεδόν μουσειακού αντικειμένου».

Συνολικά 24 φιάλες του συγκεκριμένου ουίσκι εμφιαλώθηκαν το 1986, από την Macallan, ένα από τα διασημότερα αποσταγματοποιεία της Σκωτίας.

H εταιρία μάλιστα είχε αναθέσει στους Αντάμι και Πίτερ Μπλέικ, -δύο καλλιτέχνες που έμειναν στην ιστορία κυρίως για τον από κοινού σχεδιασμό του δίσκου των Beatles «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band»- να σχεδιάσουν από μία δωδεκάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...