244
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στη Βοστώνη, τον Απρίλιο | REUTERS/Brian Snyder

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Η CIA σκότωσε τον θείο μου, JFK

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 12:32
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στη Βοστώνη, τον Απρίλιο
|REUTERS/Brian Snyder

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Η CIA σκότωσε τον θείο μου, JFK

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2023, 12:32

Τη CIA κατηγόρησε για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, ο ανιψιός του, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, φανατικός αντιεμβολιαστής και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο γιος του Ρόμπερτ Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του αδελφού του, ισχυρίστηκε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ευθύνονται για τη δολοφονία του τότε προέδρου, στο Ντάλας, τον Νοέμβριο του 1963.

Αναφέρθηκε σε ένα βιβλίο του Τζέιμς Ντάγκλας, το οποίο εξετάζει την «ανάμειξη» της CIA στη δολοφονία του Τζον Κένεντι και τόνισε ότι στήθηκε οργανωμένη επιχείρηση για την απόκρυψη των αποδεικτικών στοιχείων για την ευθύνη της υπηρεσίας.

«Τα στοιχεία όμως είναι αδιάσειστα για την εμπλοκή της CIA στην δολοφονία του. Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης πλέον», είπε ο 69χρονος Δημοκρατικός υποψήφιος.

Τον Σεπτέμβριο του 1964, δημοσίευσε το πόρισμά της η Επιτροπή Γουόρεν, που διερεύνησε τη δολοφονία του Κένεντι, σύμφωνα με το οποίο, ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το σχέδιο δολοφονίας του τότε προέδρου των ΗΠΑ και ότι έδρασε μόνος του. Ο Οσβαλντ, πρώην πεζοναύτης, δολοφονήθηκε δύο ημέρες αργότερα από τον Τζακ Ρούμπι, έναν τεξανό επιχειρηματία.

Ο Κένεντι Τζούνιορ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εκλογές, τον Απρίλιο. Θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καθώς είναι φανατικά αντίθετος στα εμβόλια, από τα οποία ισχυρίζεται ότι ο Μπιλ Γκέιτς βγάζει εκατομμύρια δολάρια, ενώ ισχυρίζεται ότι ο Αντονι Φάουτσι, πρώην επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, χρησιμοποίησε την πανδημία για να «ανατρέψει» τη δυτική δημοκρατία, όπως σημείωσαν οι Times.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...