282
Ο Ρόμπερντ Κένεντι τζούνιορ στην ανακοίνωση της υποψηφότητάς του στην κοιτίδα της δυναστείας των Κένεντι, στη Βοστώνη | REUTERS/Brian Snyder

ΗΠΑ: Ο «no vax» Μπόμπι Κένεντι προκαλεί τον Τζο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2023, 20:37
Ο Ρόμπερντ Κένεντι τζούνιορ στην ανακοίνωση της υποψηφότητάς του στην κοιτίδα της δυναστείας των Κένεντι, στη Βοστώνη
|REUTERS/Brian Snyder

ΗΠΑ: Ο «no vax» Μπόμπι Κένεντι προκαλεί τον Τζο Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2023, 20:37

Αλλος ένας Κένεντι για πρόεδρος των ΗΠΑ! Ο Δημοκρατικός Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ έχει καταθέσει τα σχετικά χαρτιά ώστε να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματός του και την προεδρία στις προεδρικές εκλογές του 2024. Αν και ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα, η κίνηση του Κένεντι θεωρείται από τα διεθνή μέσα πρόκληση για τον εν ενεργεία πρόεδρο.

Η είδηση της καθόδου του Κένεντι στον εκλογικό στίβο είναι γνωστή από ημερών, ωστόσο ο ίδιος διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στη Βοστώνη την Τετάρτη για την επίσημη ανακοίνωσή της στα media και στον αμερικανικό λαό. Για όσους τυχόν δεν τον γνωρίζουν, να σημειώσουμε ότι είναι ανιψιός του 35ου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι και γιος του Ρόμπερτ Κένεντι.

Ο Κένεντι τζούνιορ είναι 69 ετών και έγινε γνωστός στις ΗΠΑ με την ιδιότητα του συγγραφέα και μαχητικού αρνητή των εμβολίων, ιδίως των σχετικών με τον κορονοϊό. Μάλιστα, το 2021 δημοσίευσε τον λίβελο «Ο πραγματικός Αντονι Φάουτσι» («The Real Anthony Fauci»), διά του οποίου κατηγόρησε τον συνταξιούχο πλέον ιολόγο και σύμβουλο Υγείας του Μπάιντεν ότι συνέπραξε σε «πραξικόπημα κατά της Δυτικής δημοκρατίας».

Ως συγγραφέας, ο τζούνιορ κατέθεσε και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του, και έκανε καλές πωλήσεις. Η ανταποκρίτρια της Corriere della Sera Βιβιάνα Μάτσα έγραψε ότι η οικογένειά του δεν θα τον ψηφίσει, αφού θα προτιμήσει τον Μπάιντεν. «Οι συγγενείς του λένε ότι αγαπούν τον Μπόμπι, και ως εκ τούτου ελπίζουν ότι το τραγικό ταξίδι του [στην πολιτική] θα είναι όσο γίνεται πιο σύντομο και ανώδυνο»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...