184
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ δίνει ομιλία στο Νιου Χάμσαϊρ, τον Μάρτιο | EPA/CJ GUNTHER

ΗΠΑ: Υποψήφιος για πρόεδρος ο αντιεμβολιαστής Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2023, 10:01
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ δίνει ομιλία στο Νιου Χάμσαϊρ, τον Μάρτιο
| EPA/CJ GUNTHER

ΗΠΑ: Υποψήφιος για πρόεδρος ο αντιεμβολιαστής Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2023, 10:01

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ (ο νεότερος), μέλος της πολιτικής δυναστείας των Κένεντι και μορφή του αντιεμβολιαστικού κινήματος στις ΗΠΑ, θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο 69χρονος Κένεντι θα διεκδικήσει το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε στην ομοσπονδιακή εκλογική επιτροπή (FEC).

Ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει επισημοποιήσει ακόμη την υποψηφιότητά του για την επανεκλογή του, κάτι που αναμένεται να κάνει.

Ο Κένεντι είναι ανιψιός του Τζον Κένεντι και γιος του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι, που δολοφονήθηκαν και οι δύο τη δεκαετία του 60.

Δικηγόρος ειδικευμένος σε περιβαλλοντικά ζητήματα, διασπείρει θεωρίες συνωμοσίας, ιδίως για τα εμβόλια, εδώ και δύο δεκαετίες και μετατράπηκε σε μορφή του αντιεμβολιαστικού κινήματος εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Εγινε έτσι, ο δεύτερος διεκδικητής του χρίσματος των Δημοκρατικών. Στις αρχές Μαρτίου, ανακοίνωσε πως υποψήφια θα είναι η 70χρονη Μαριάν Γουίλιαμσον, συγγραφέας, 70 ετών.

Στην άλλη πλευρά, πέραν του Ντόναλντ Τραμπ, η πρώην πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, ο πρώην κυβερνήτης του Αρκανσα Εϊισα Χάτσινσον και ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι έχουν ήδη ανακοινώσει επίσημα πως διεκδικούν το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Αναμένεται να προστεθούν στη λίστα πολλοί ακόμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...