800
Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και ασθενοφόρα έξω από το κτίριο των γραφείων της ναυτιλιακής | YouTube/Οpen

Γλυφάδα: Τέσσερις νεκροί από τους πυροβολισμούς στη ναυτιλιακή – αυτοκτόνησε ο δράστης

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2024, 10:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/02/2024 19:30
Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και ασθενοφόρα έξω από το κτίριο των γραφείων της ναυτιλιακής
|YouTube/Οpen

Γλυφάδα: Τέσσερις νεκροί από τους πυροβολισμούς στη ναυτιλιακή – αυτοκτόνησε ο δράστης

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2024, 10:51
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/02/2024 19:30

Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης πρώην εργαζομένου στη ναυτιλιακή European Navigation* της οικογένειας Καρνέση, το πρωί της Δευτέρας, στα γραφεία της εταιρείας στη Γλυφάδα.

Νεκροί από τα πυρά του 76χρονου Αιγυπτίου, που εργαζόταν επί σειρά ετών ως επιστάτης και απολύθηκε πριν από λίγο καιρό, έπεσαν η αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Mαρία Λαδά Καρνέση, 77 ετών, ο γαμπρός του, Αντώνης Βλασσάκης, 80 ετών, (σύζυγος της έτερης αδελφής του εφοπλιστή, Δέσποινας Καρνέση, που βίωσε μέσα σε λίγα λεπτά τον τραγικό χαμό του συζύγου και της αδελφής της),  και ένας ακόμη εργαζόμενος της ναυτιλιακής (κατά πληροφορίες πρώην καπετάνιος), ο 75χρονος Ηλίας Κουκουλάρης.

Ο δράστης αυτοκτόνησε. Βρέθηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου έχοντας δίπλα του το όπλο, μία καραμπίνα, με την οποία άνοιξε νωρίτερα πυρ.

Το χρονικό

Ηταν λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν ο 76χρονος εισέβαλε οπλισμένος με μια καραμπίνα και ένα ρεβόλβερ στα γραφεία της ναυτιλιακής. Στόχος του, συμφωνα με μαρτυρίες, ήταν οι επικεφαλής της ναυτιλιακής.

Αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες, το μεσημέρι ωστόσο γνωστοποιήθηκε ότι οι νεκροί είναι τέσσερις –ανάμεσά τους και ο δράστης.

«Ημασταν στα γραφεία μας και ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι έγινε. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιο στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν. Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλο από εμάς. Μόνο τα αφεντικά. Οπότε χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Πυροβόλησε τα δύο αφεντικά και έναν υπάλληλο που τον πλησίασε προσπαθώντας να τον ηρεμήσει», διευκρίνισε στην περιγραφή της μία από τις υπαλλήλους, για να προσθέσει:

«Μπήκε με μια κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα ρεβόλβερ. Οταν μπήκε στην εταιρεία, δεν είχε προτεταμένο το όπλο του, κρατούσε έναν σάκο. Ημουν στον όροφό μου, είχα κρυφτεί κάτω από το γραφείο μου μέχρι να μπουν οι αστυνομικοί και να μας βγάλουν όλους έξω».

Κατά πληροφορίες, ο δράστης και αυτόχειρας συνάντησε αρχικά τον γαμπρό του εφοπλιστή Καρνέση, Αντώνη Βλασσάκη, και τον σκότωσε επιτόπου. Στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε τον πρώην καπετάνιο της εταιρείας που επιχείρησε να τον αφοπλίσει και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση και την εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Η περιοχή όπου βρίσκονται τα γραφεία της ναυτιλιακής αποκλείστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στη διασταύρωση της Ποσειδώνος με την πλατεία Φλέμινγκ, στη λεωφόρο Καραμανλή και Καλυψούς και στην Αρτεμισίου και Ροντήρη.

Το κίνητρο του δράστη φέρεται να εστιάζεται σε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, καθώς πρόσφατα είχε απολυθεί από την εν λόγω ναυτιλιακή εταιρεία, στην οποία εργαζόταν για σχεδόν 36 χρόνια, σαν φροντιστής των οικιών των ιδιοκτητών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:11, ενημερώθηκε το κέντρο της Αμεσης Δράσης, από υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, ο οποίος βρισκόταν εντός των εγκαταστάσεων, για περιστατικό με πυροβολισμούς.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Αμεσης Δράσης, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας καθώς και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στο σημείο προσήλθε ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ. και διαπραγματευτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από την εταιρεία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντός του κτηρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας απεγκλωβίστηκαν δύο εργαζόμενες της εταιρείας.

Οπως διαπιστώθηκε, 76χρονος άνδρας, πρώην εργαζόμενος, εισήλθε στο κτήριο και, έχοντας στην κατοχή του καραμπίνα, πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στον πρώτο όροφο του κτηρίου.

Ακολούθως, ο 76χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Δήλωση Σπύρου Καρνέση

Την ανείπωτη θλίψη του για την τραγωδία εξέφρασε, με δήλωσή του, ο εφοπλιστής Σπύρος Καρνέσης:

«Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη.

Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Καπτα – Σπύρος Καρνέσης».

*Η European Navigation Inc. ιδρύθηκε το 1979. Ιστορικά, ο Ομιλος έχει διαχειριστεί έναν μέσο στόλο περίπου 35 πλοίων, από δεξαμενόπλοια χημικών έως VLCC και εύχρηστα σε μεγάλα VLOC/Capesize bulk carriers.

Η εταιρεία διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd.

Ο στόλος αποτελείται από δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάστηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευής μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006.

Ο Ομιλος διατηρεί επίσης γραφεία αντιπροσωπείας στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες (κυρίως ναυλώσεις, S&P, χρηματοοικονομικά και ασφάλειες).

Το γραφείο στη Γλυφάδα  είναι υπεύθυνο για την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και τα πληρώματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...