516
Με το ανθρώπινο μέτρο είναι φόνισσα, με το δικό της είναι κυνηγός. Για να σταματήσει να κατασπαράζει ανθρώπους, θα ξελογιαστεί με ένα μπουκάλι άρωμα - «επειδή και η τίγρη γάτα είναι» αισιοδοξεί ο άνθρωπος | Shutterstock/CreativeProtagon

Πώς σαγηνεύεις μια φονική τίγρη; Μα, με κολόνια Calvin Klein…

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 18:30
Με το ανθρώπινο μέτρο είναι φόνισσα, με το δικό της είναι κυνηγός. Για να σταματήσει να κατασπαράζει ανθρώπους, θα ξελογιαστεί με ένα μπουκάλι άρωμα - «επειδή και η τίγρη γάτα είναι» αισιοδοξεί ο άνθρωπος
|Shutterstock/CreativeProtagon

Πώς σαγηνεύεις μια φονική τίγρη; Μα, με κολόνια Calvin Klein…

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2018, 18:30

Εδώ και έξι μήνες την κυνηγούν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, αλλά αυτή παραμένει άφαντη και ασύλληπτη: ο λόγος για μία τίγρη, θηλυκού γένους, μητέρα με δύο τιγράκια, στην οποία οι Ινδοί καταλογίζουν δεκατρείς θανάτους ανθρώπων, εκτός από τις ζημίες στη ζωική παραγωγή (κατσίκες, βοοειδή και οικόσιτα).

Εκατοντάδες στρατιώτες βγήκαν στη ζούγκλα για να τη σκοτώσουν -αφού προηγουμένως οι μπουλντόζες τούς άνοιξαν τον δρόμο-, παγίδες στήθηκαν, ελεύθεροι σκοπευτές με τουφέκια και κτηνίατροι με όπλα νάρκωσης ακροβολίστηκαν πίσω από δέντρα σε φυτείες και σε αγροκτήματα, πέντε ελέφαντες επιστρατεύτηκαν στο κατόπι της, αλλά το αποτέλεσμα… τζίφος.

Οι δασοφύλακες όμως δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα εναντίον της πανούργας τίγρης και πλέον σχεδιάζουν να ρίξουν στη μάχη ένα υπερόπλο, με σκοπό να την παγιδεύσουν: ένα κοτζάμ μπουκάλι κολόνιας Calvin Klein Obsession!

Αυτό το ανδρικό άρωμα περιλαμβάνει το συστατικό civetone, που έχει έντονη μυρωδιά μόσχου και προέρχεται είτε από τις εκκρίσεις της μοσχογαλής είτε από το χημικό εργαστήριο. Αυτό το αρωματικό συστατικό -φυσικό ή χημικό, δεν έχει σημασία- «τρελαίνει» τις γυναίκες αλλά και τις γάτες, όπως βεβαιώνουν οι εμπειρογνώμονες περί τα αιλουροειδή κάθε είδους…

Η κολόνια Obsession «στέλνει τις γάτες στα ουράνια» λένε. Θα στείλει και την Τ-1, όπως βάφτισαν οι δασοφύλακες την τίγρη της ιστορίας μας.

Το πιο γλυκό κρέας…

Την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των τίγρεων της Ινδίας έχει φτάσει στα 2.500 άτομα. Ετσι ο πληθυσμός των ινδικών τίγρεων είναι ο μεγαλύτερος πλέον στον κόσμο. Ομως στην εποχή μας οι τίγρεις ζουν στην ινδική ύπαιθρο περιτριγυρισμένες από χωριά, πόλεις, αυτοκινητοδρόμους, βιομηχανίες. Συνεπώς οι τίγρεις συγχρωτίζονται όλο και συχνότερα με τον άνθρωπο, με αποτελέσματα που δεν είναι πάντα ευχάριστα για αυτόν.

Ενας περίφημος κυνηγός αγρίων ζώων τα οποία αφηνίασαν και τελικώς εκτελέστηκαν από τα χέρια του είπε στους Νew Υork Τimes ότι η τίγρη της ιστορίας μας δοκίμασε ανθρώπινο κρέας -το γλυκύτερο όλων- και γλυκάθηκε και αυτή. Επίσης, ότι δοκιμάζοντας να σκοτώσει άνθρωπο κατάλαβε πως αυτό είναι πολύ εύκολο, είπε…

Η Τ-1 λοιπόν ζει στην κεντρική Ινδία, σε ένα δάσος που κατακερματίστηκε από την ανάπτυξη. Κατηγορείται ότι χίμηξε στους χωριάτες κατευθείαν στον λαιμό, στην καρωτίδα, για να την ξεσκίσει, και ότι τους κατασπάραξε με τα μικρά της. Α, και ότι έσπειρε τον τρόμο στην ύπαιθρο. Η υπόθεση έφθασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας.

Τον περασμένο μήνα, έπειτα από μια έντονη διαμάχη μεταξύ των κρατικών αρχών και των ακτιβιστών για την τύχη της Τ-1, οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου εξέδωσαν την εξής απόφαση: οι δασοφύλακες πρέπει να προσπαθήσουν να συλλάβουν την Τ-1 ζωντανή, ώστε να τη μεταφέρουν σε κάποιο καταφύγιο αγρίων ζώων ή σε κάποιον ζωολογικό κήπο. Το ζώο θα εκτελεστεί μόνο αν είναι αδύνατη η σύλληψή του.

Κατόπιν αυτών οι δασοφύλακες, κάθε πρωί, κατά την ανατολή του ηλίου, βγαίνουν στο κυνήγι της Τ-1, ελέγχοντας τις παγίδες, ανιχνεύοντας στο έδαφος τυχόν πατημασιές της. Κατά το σούρουπο επιστρέφουν κατάκοποι. Και πάντα άπρακτοι.

Ολες τους τις ελπίδες τις αποθέτουν πλέον στην κολόνια. Θα χρησιμοποιηθεί γύρω από μία παγίδα, ώστε το έξυπνο ζώο, παραδομένο στη μέθεξη που του προκαλεί το άρωμα, να αιφνιδιαστεί, έτσι οι διώκτες του να μπορέσουν επιτέλους να το ναρκώσουν και να το συλλάβουν. Ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να ηρεμήσουν και τα δύο εξίσου άγρια μωρά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...