347
Ο Ντε Ρόζε ετοιμάζεται να βουτήξει στα νερά του Πολινιάνο | Facebook/Alessandro De Rose

Πώς είναι να κάνεις κατάδυση από ύψος 27 μέτρων;

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 17:05
Ο Ντε Ρόζε ετοιμάζεται να βουτήξει στα νερά του Πολινιάνο
|Facebook/Alessandro De Rose

Πώς είναι να κάνεις κατάδυση από ύψος 27 μέτρων;

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 17:05

Είναι 26 ετών και σε κάθε του αγώνα συνηθίζει να έχει τον κόσμο… στα πόδια του.

Πώς γίνεται αυτό;

«Εύκολα» αν είσαι αθλητής του high-diving ή cliff-diving (καταδύσεις από ύψος 27 μέτρων) όπως ο Αλεσάντρο Ντε Ρόζε.

Ο ιταλός αθλητής μιλάει στη  La Repubblica για το συναίσθημα του να πέφτεις από το ύψος ενός δεκαόροφου κτιρίου και την έκρηξη αδρεναλίνης που ακολουθεί.

«Το 2013 ήταν η πρώτη φορά που έπεσα από αυτό το ύψος. Ηταν στο Φιόρντ ντε Φουρόρε στην ακτή Αμάλφι και ήμουν τόσο τρομαγμένος, που αναρωτήθηκα από μέσα μου “ποιος με έπεισε να το κάνω αυτό τώρα;” Εδιωξα τις αρνητικές σκέψεις και βούτηξα στο κενό. Πήγε καλά, αφού είπα στον εαυτό μου “τουλάχιστον δεν σκοτώθηκα”» λέει ο Ντε Ρόζε που συμμετέχει και στο πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving World Series, όπου κατετάγη τέταρτος στον τελευταίο αγώνα που διεξήχθη στο Δουβλίνο πριν από μερικές ημέρες.

Γεννημένος στην Κοζέντσα, ο Ιταλός που ζει εδώ και έξι χρόνια στην Τεργέστη με την αρραβωνιαστικιά του Νικόλ, προετοιμάζεται τώρα για τον επόμενο αγώνα… εντός έδρας, στο Πολινιάνο, με θέα την Αδριατική.

Προτού ανέβει στον αλτήρα για να πάρει τις τελευταίες ανάσες πριν από το μεγάλο άλμα στο κενό, ο Αλεσάντρο φιλάει τρεις φορές για γούρι το δαχτυλίδι των αρραβώνων του.

Είναι η μόνη… τελετουργία που αρνείται να εγκαταλείψει.

«Τα άλλα γούρια τα έχω εγκαταλείψει, κατάλαβα πλέον ότι η δεισιδαιμονία αυτή είναι άχρηστη. Τα αποτελέσματα κερδίζονται, δεν υπάρχει καμία ανώτερη δύναμη να επικαλεστώ» προσθέτει.

Η πιο όμορφη στιγμή του, όπως λέει, ήταν πριν από δύο χρόνια πάλι στο Πολινιάνο: «Οταν βγήκα από το νερό, άρχισα να φωνάζω. Δεν ήξερα ότι κέρδισα, αλλά ήξερα ότι είχα κάνει την τέλεια κατάδυση».

Ο 26χρονος δεν θέλει να φανταστεί πολύ πώς θα είναι το μέλλον του και προτιμά να επικεντρωθεί σε αυτό που τον περιμένει σύντομα: ο γάμος με την Νικόλ τον Σεπτέμβριο και ο μήνας του μέλιτος.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «θα ήθελα το άθλημά μου να αναγνωριστεί και άλλο και να μπει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων».

«Και θα ήθελα να γίνω προπονητής κάποια στιγμή. Ηδη έχω εντοπίσει ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο που θέλω να αναλάβω μελλοντικά» καταλήγει με νόημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...