281
Το ρολόι περιστρέφεται μέσα στο πλαίσιο του αποκαλύπτοντας στην πίσω πλευρά τα αρχικά AH κάτω από το ναζιστικό έμβλημα μιας σβάστικας και ενός αετού | CreativeProtagon

Πωλείται ρολόι του Χίτλερ – η τιμή μπορεί να φτάσει τα 4 εκατ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2022, 18:08
Το ρολόι περιστρέφεται μέσα στο πλαίσιο του αποκαλύπτοντας στην πίσω πλευρά τα αρχικά AH κάτω από το ναζιστικό έμβλημα μιας σβάστικας και ενός αετού
|CreativeProtagon

Πωλείται ρολόι του Χίτλερ – η τιμή μπορεί να φτάσει τα 4 εκατ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2022, 18:08

Τον Μάιο του 1945, λίγο πριν από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι στρατιώτες μιας γαλλικής μεραρχίας κατέλαβαν το εξοχικό του Χίτλερ στη Βαυαρία, ένα σπίτι στο βουνό, συνδεδεμένο με ένα δίκτυο από σήραγγες και αποθήκες. Ηταν εγκαταλειμμένο κι έτσι δεν έχασαν την ευκαιρία να ψάξουν τα πράγματά του και να πάρουν μαζί τους αναμνηστικά.

Τότε ήταν που, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Alexander Historical Auctions στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, ο λοχίας Ρομπέρ Μινιό βρήκε ένα ρολόι του Χίτλερ. Κατασκευασμένο από τον Αντρέας Χούμπερ (Andreas Huber), έναν γνωστό ωρολογοποιό από το Μόναχο, το ρολόι μπορούσε να περιστρέφεται μέσα στο πλαίσιο του αποκαλύπτοντας στην πίσω πλευρά τα αρχικά AH (Adolf Hitler) κάτω από το ναζιστικό έμβλημα μιας σβάστικας και ενός αετού. Γύρω από το έμβλημα υπάρχουν πολλές ημερομηνίες, συμπεριλαμβανομένων των γενεθλίων του Χίτλερ, αναφέρει δημοσίευμα των Times.

«Η προέλευση είναι απολύτως ασφαλής», είπε ο Μπιλ Παναγόπουλος, του οποίου ο οίκος δημοπρασιών πουλάει το χειροποίητο ρολόι, εκτιμώντας ότι η τιμή μπορεί να φτάσει μεταξύ 2 και 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μινιό, ο οποίος υπηρετούσε στη 2η Μεραρχία Τεθωρακισμένων, πούλησε το ρολόι σε κάποιον συγγενή του, είπε ο κ. Παναγόπουλος. Παρέμεινε στην οικογένεια μέχρι πριν από τρία χρόνια, όταν ένας εγγονός του αποφάσισε ότι θέλει να το πουλήσει.

Η τιμή της πώλησής του υπολογίζεται από δύο ως τέσσερα εκατομμύρια δολάρια.

Υπήρχαν αμφιβολίες ότι ο Χίτλερ είχε φορέσει πολύ το ρολόι. «Παρά τον τεράστιο εγωισμό του, ήταν μαζεμένος όσον αφορά τα έπιπλα και τα κοσμήματα», είπε ο ιδιοκτήτης του Alexander Historical Auctions. «Δεν υπάρχουν φωτογραφίες του να φοράει ρολόι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν το φόρεσε ποτέ σε ειδικές περιστάσεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...