203
Οι δραστηριότητες της εταιρείας εκτός ΗΠΑ και Καναδά δεν επηρεάζονται | REUTERS/Charles Platiau/File Photo

Πτώχευσε στις ΗΠΑ η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2020, 12:20
Οι δραστηριότητες της εταιρείας εκτός ΗΠΑ και Καναδά δεν επηρεάζονται
|REUTERS/Charles Platiau/File Photo

Πτώχευσε στις ΗΠΑ η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2020, 12:20

Θύμα του κορονοϊού και της δραματικής συρρίκνωσης στον τομέα των μεταφορών, σε στεριά, θάλασσα και αέρα, έπεσε η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, η οποία ανακοίνωσε την Παρασκευή την υπαγωγή της στο καθεστώς χρεοκοπίας.

Η υπαγωγή αφορά τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι κύριες διεθνείς ζώνες, στις οποίες επιχειρεί η Hertz, ιδιαίτερα η Ευρώπη (και η Ελλάδα), η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται στη διαδικασία του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα, οπότε δεν επηρεάζονται.

Η εταιρεία καθυστέρησε την καταβολή χρηματικού ποσού σε πιστωτές της. Η αρχική προθεσμία ήταν στις αρχές Μαΐου, αλλά κατόπιν συμφωνίας είχε παραταθεί για λίγες ημέρες, γράφουν οι Financial Times.

Ηδη, πριν από την επιδημία, η Hertz επιχειρούσε την αναδιάρθρωση μέρους τους χρέους της που φτάνει στα 19 δισ. δολάρια!

Η Hertz προσέθεσε πως έλαβε «άμεσα μέτρα» δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των πελατών της. «Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά την επιστροφή των εσόδων και την πλήρη επαναλειτουργία της αγοράς, πράγμα που κατέστησε απαραίτητη τη σημερινή ενέργεια», ανέφερε.

Στις 21 Απριλίου, η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη Βόρεια Αμερική, δηλαδή το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες, αντιμέτωπη με τις αβεβαιότητες που δημιουργούνται από την πανδημία του κορονοϊού

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...