327
Ο Ελον Μασκ στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού | CreativeProtagon

Time: Πρόσωπο της χρονιάς ο Ελον Μασκ

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 16:08
Ο Ελον Μασκ στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού
|CreativeProtagon

Time: Πρόσωπο της χρονιάς ο Ελον Μασκ

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2021, 16:08

Απέκτησε ακόμη περισσότερο πλούτο, φτάνοντας στην κορυφή του πλανήτη με περιουσία μεγαλύτερη από το ελληνικό ΑΕΠ, έστειλε τουρίστες στο Διάστημα, έκανε προβλέψεις και δηλώσεις. Ηταν –και δεν θα διαφωνούσαν πολλοί– ένας από τους πιο πολυσυζητημένους ανθρώπους της χρονιάς που μας πέρασε.

Και πράγματι, το περιοδικό Time έχρισε τον Ελον Μασκ «Πρόσωπο της Χρονιάς».

Το αμερικανικό έντυπο, συνεχίζοντας την παράδοση που κρατά εδώ και δεκαετίες, μίλησε με τον Μασκ, κατέγραψε όσα έκανε την χρονιά που πέρασε ενώ δεν φείδεται και χαρακτηρισμών για τον 50άρη Νοτιοαφρικανό που προκαλεί και εμπνέει.

«Ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να σώσει τον πλανήτη μας και να μας φέρει να κατοικήσουμε σε ένα νέο», δηλαδή τον Αρη, όπως γράφει το περιοδικό, είναι κάτι ανάμεσα σε «κλόουν, ιδιοφυΐα, άρχοντα της πρόκλησης, οραματιστή, βιομήχανο, σόουμαν».

Μια ζωή, συνεχίζει το περιοδικό στο πορτρέτο που του αφιερώνει, ο Μασκ προσπαθούσε να αψηφήσει όσους τον μισούσαν, τώρα  πλέον μπορεί να τους βάλει στη θέση τους. Πριν από λίγα χρόνια ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος.

Η SpaceX έχει περάσει πρώτη στην κούρσα για τον διαστημικό τουρισμό, η Tesla έχει τα δύο τρίτα της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και είναι μια εταιρεία αξία 1 τρις. δολαρίων. Ο ίδιος και καταπιάνεται –με ή χωρίς επιτυχία, πολλές φορές ανάλογα με τα γούστα της ημέρας– με τα ρομπότ, τα κρυπτονομίσματα, τα εμφυτεύματα στον εγκέφαλο ακόμη και τα υπερηχητικά υπόγεια τρένα. Αλλά την ίδια στιγμή, ο έφηβος βγαίνει από μέσα του και ενημερώνει τα εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter πότε πηγαίνει στην τουαλέτα.

Ακόμη μεγαλύτερη από την περιουσία του, φαίνεται να είναι η φιλοδοξία του, η οποία ξεπερνά τα όρια της Γης.

Όπως γράφει το περιοδικό, μπορεί η Tesla να είναι η βασική πηγή πλούτου και φήμης για τον Μασκ, αλλά το Διάστημα κινητοποιεί τις πιο τρελές και πιο ακραίες του φιλοδοξίες.

Μια εικόνα το δείχνει πολύ όμορφα: ο μικρός γιος του με το περίεργο όνομα X Æ A-Xii, το έβδομο παιδί του, μόλις έμαθε να λέει τη λέξη «car» («αυτοκίνητο») και ο ευτυχής μπαμπάς Μασκ απαντά «rocket!» («πύραυλος!»).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...