207
Ο Φουάτ Οκτάι σε δηλώσεις του με φόντο τα Βαρώσια | Twitter

Προκλητική επίσκεψη του αντιπροέδρου της Τουρκίας στα Βαρώσια

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 16:21
Ο Φουάτ Οκτάι σε δηλώσεις του με φόντο τα Βαρώσια
|Twitter

Προκλητική επίσκεψη του αντιπροέδρου της Τουρκίας στα Βαρώσια

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2020, 16:21

Την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος βρέθηκε στα Κατεχόμενα, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Ο Οκτάϊ συνομίλησε με Τουρκοκύπριους και Τούρκους που βρίσκονταν στην περιοχή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδίκασε την ενέργεια, που παραβιάζει ψηφίσματα του ΟΗΕ.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση, καταδικάζουν και καταγγέλλουν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να αποστείλει τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης στα Κατεχόμενα, και ειδικότερα την είσοδό του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου», επισημαίνεται.

Προσθέτει ακόμη ότι «πρόκειται για ξεκάθαρα προκλητική και παράνομη ενέργεια, που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. H ενέργεια αυτή του Τούρκου αντιπροέδρου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια ώρα, τέτοιες παράνομες και προκλητικές ενέργειες έρχονται και σε αντίθεση με τα όσα ζητά ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να εκδηλώσει πρωτοβουλία προς επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά, και σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί ενώπιον του γενικού γραμματέα των ΗΕ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News