196
| YouTube

Προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εσωτερικών: «Ακόμη δεν είδατε τίποτα!»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 15:15

Προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εσωτερικών: «Ακόμη δεν είδατε τίποτα!»

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2020, 15:15

Απειλητικές αναφορές στην κρίση στον Εβρο με προκλητικό τρόπο έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ένας από αυτούς που από τη θέση του κρατούν τη στρόφιγγα του μεταναστευτικού.

Όπως είπε, «όσα συνέβησαν μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα» ενώ πρόσθεσε σε απειλητικό ύφος: «να δείτε τι έχει να συμβεί από εδώ και πέρα».

Ο τούρκος υπουργός είπε ακόμη ότι «έχουμε σύνορα μήκους 200 χλμ με την Ελλάδα που έχει ως συνοριογραμμή τον Έβρο και δυστυχώς λόγω της ξηρασίας στα Βαλκάνια το ύψος του νερού έπεσε στους 40-45 πόντους. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να περάσετε το ποτάμι περπατώντας».

Αναφέρθηκε ακόμη και στον έλληνα Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να κρατήσει τα σύνορα».

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah έγραψε ότι ο Σοιλού επανέλαβε τις κατηγορίες κατά των ελληνικών Αρχών για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών. «Προσπάθησαν να τους απωθήσουν, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας μας εμπόδισαν τις ενέργειές τους» ανέφερε.

Επέμεινε μάλιστα στους κατά πολύ διογκωμένους αριθμούς τους μιλώντας για πάνω από 143.000 αιτούντες άσυλο που πέρασαν στην άλλη πλευρά. «Kι αυτή είναι μόνον η αρχή. Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει στη συνέχεια», είπε.

«Η ωμότητα αυτών που έβγαζαν λόγους περί ανθρωπιάς έγινε πλέον εμφανής», είπε για την ελληνική πλευρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...