239
Η Αμαλ Κλούνεϊ στην συνέντευξη Τύπου του βρετανικού ΥΠΕΞ | Reuters

Πρεσβευτής για την ελευθερία του Τύπου η Αμάλ Κλούνεϊ

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 20:25
Η Αμαλ Κλούνεϊ στην συνέντευξη Τύπου του βρετανικού ΥΠΕΞ
|Reuters

Πρεσβευτής για την ελευθερία του Τύπου η Αμάλ Κλούνεϊ

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 20:25

Η Αμάλ Κλούνεϊ, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, διορίστηκε ειδική πρεσβευτής του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών για την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του υπουργείου.

Η κυρία Κλούνεϊ και ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα «αντιπαρατεθούν στους σκληρούς νόμους που δεν αφήνουν τους δημοσιογράφους να κάνουν την δουλειά τους».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Χαντ, η βία εναντίον των δημοσιογράφων έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα παγκοσμίως, καθώς το 2018 σκοτώθηκαν 99 ρεπόρτερ, άλλοι 348 κρατήθηκαν αιχμάλωτοι και 60 πιάστηκαν όμηροι.

Το ΒΒC αναφέρει πως η Αμάλ Κλούνεϊ θα προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες της στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δήλωσε ότι την τιμά ο ρόλος που της έδωσαν.

«Εξαιτίας της δουλειάς μου, να υπερασπίζομαι δημοσιογράφους, έχω δει από πρώτο χέρι τους τρόπους με τους οποίους αυτοί γίνονται στόχος ή φυλακίζονται σε μια προσπάθεια να τους κλείσουν το στόμα και να απαγορεύσουν την ελευθερία του Τύπου» δήλωσε η Κλούνεϊ, που πέρσι προστέθηκε στη νομική ομάδα των δημοσιογράφων του Reuters που βρίσκονται φυλακισμένοι στη Μιανμάρ.

Η σύζυγος του γνωστού ηθοποιού έχει αναλάβει εδώ και χρόνια και την εκπροσώπηση της, βραβευμένης με Νομπέλ Ειρήνης, Νάντια Μουράντ και άλλων Γιαζίντι που είχαν πέσει θύματα του Ισλαμικού Κράτους.

Όταν η Μουράντ έγινε πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών η Αμάλ είπε συγκινημένη:

«Είμαι περήφανη που σε γνωρίζω, Νάντια και συγγνώμη που σε έχουμε απογοητεύσει. Ελπίζω ότι ο σημερινός σου διορισμός θα αποτελέσει σημείο καμπής για όλα τα θύματα της σεξουαλικής βίας και της εμπορίας ανθρώπων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...