290
Η Μπλανς Γκαρντίν αρνήθηκε μια από τις πλέον τιμητικές διακρίσεις της Γαλλικής Δημοκρατίας | Facebook

Γαλλίδα κωμικός αρνείται παράσημο τιμής λόγω… Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 18:48
Η Μπλανς Γκαρντίν αρνήθηκε μια από τις πλέον τιμητικές διακρίσεις της Γαλλικής Δημοκρατίας
|Facebook

Γαλλίδα κωμικός αρνείται παράσημο τιμής λόγω… Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2019, 18:48

«Χυλόπιτα» στον Εμανουέλ Μακρόν έριξε μια γνωστή, στην χώρα της, γαλλίδα κωμικός, αρνούμενη να λάβει μια από τις τιμητικότερες διακρίσεις της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Η Μπλανς Γκαρντίν αρνήθηκε να λάβει τα διάσημα του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών ισχυριζόμενη πως η κυβέρνηση του γάλλου προέδρου δεν τήρησε της προεκλογικές της δεσμεύσεις, ειδικά απέναντι σε μειοψηφίες όπως οι χιλιάδες άστεγοι.

Με τον τρόπο της έτσι, έδειξε πως δεν την απασχολεί το κατά πόσο θα λάβει το παράσημο του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών, το οποίο επιβραβεύει εκείνους που διακρίνονται για τις δημιουργίες τους στον καλλιτεχνικό ή λογοτεχνικό χώρο ή για την συμβολή τους στην ανάδειξη των Γραμμάτων και των Τεχνών στη Γαλλία και τον κόσμο.

Σε επιστολή της στον Μακρόν – την οποία ανάρτησε και στο προφίλ της στο Facebook – τονίζει πως δεν επιθυμεί να τιμηθεί από μια κυβέρνηση που δεν τηρεί τις υποσχέσεις της.

«Είμαι κολακευμένη, και σας ευχαριστώ πολύ, αλλά μπορώ να δεχτώ μια τέτοια τιμή μόνο από μια κυβέρνηση που τηρεί τις υποσχέσεις της και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βγάλει τους άστεγους από την ζωή τους στον δρόμο», έγραψε στο λογαριασμό της στο Facebook ως απάντηση στον υπουργό Πολιτισμού Φρανκ Ρίστερ.

Μάλιστα, στην επιστολή της, η 42χρονη Γκαρντίν υπενθυμίζει τις δηλώσεις Μακρόν από τον Ιούλιο του 2017 πως «η πρώτη μας μάχη είναι να φροντίσουμε όλους τους άστεγους, με τον τρόπο που τους αρμόζει. Δεν θέλω, μέχρι το τέλος του χρόνου, να έχουμε άνδρες και γυναίκες στο δρόμο, στα δάση ή να περιφέρονται, χαμένοι».

«Την ίδια στιγμή, μειώσατε τα βοηθήματα και τα επιδόματα στους φτωχότερους ανθρώπους και έχετε μειώσει τους προϋπολογισμούς που προορίζονται για την κατασκευή καταφυγίων και κοινωνικών κατοικιών για τους άστεγους», επισημαίνει με νόημα η κωμικός.

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες, καταλαβαίνετε ότι θα ήταν παράλογο να αποδεχτώ την πρότασή σας», καταλήγει η Γκαρντίν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...