398
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στη σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται η Μαρία Σπυράκη | Intimenews/Δελτίο τύπου / POOL/ Παπαμήτσος Δημήτρης

Πρεμιέρα Κυμπουρόπουλου στη συνάντηση των ευρωβουλευτών της ΝΔ με τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 13:10
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στη σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται η Μαρία Σπυράκη
|Intimenews/Δελτίο τύπου / POOL/ Παπαμήτσος Δημήτρης

Πρεμιέρα Κυμπουρόπουλου στη συνάντηση των ευρωβουλευτών της ΝΔ με τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2019, 13:10

Συνάντηση με τους οκτώ ευρωβουλευτές που εξέλεξε η Νέα Δημοκρατία είχε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για πρώτη φορά μετά τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο κ. Μητσοτάκης δέχτηκε τους, κατά σειρά εκλογής, Στέλιο Κυμπουρόπολο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργο Κύρτσο και Θοδωρή Ζαγοράκη.

Αφού συνεχάρη τους ευρωβουλευτές, υπογράμμισε την ανάγκη οι εκπρόσωποι της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο να εργαστούν σκληρά ώστε αφενός να προωθήσουν τα ελληνικά συμφέροντα στην Ευρώπη και αφετέρου να ενισχύσουν με την παρουσία τους την επιρροή του ΕΛΚ, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε την αυξημένη ευθύνη που συνεπάγεται για την ευρωομάδα της ΝΔ η επικείμενη νίκη του κόμματος στις εθνικές εκλογές.

«Είναι άλλο να είμαστε μια κοινοβουλευτική ευρωομάδα κυβερνώντος κόμματος και άλλο μια ομάδα η οποία είναι στην αντιπολίτευση. Αυτό αυξάνει τις ευθύνες μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε ακόμη στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ενόψει της συγκρότησης της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της επιλογής του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των ευρωβουλευτών με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Κυμπουρόπουλος δήλωσε: «Η συνάντηση της εβδομάδας με τον πρόεδρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έγινε σήμερα. Δηλώσαμε τα επόμενα βήματά μας, πώς θα ακολουθήσουμε, τι θα κάνουμε. Μαζί ενωμένοι προχωράμε».

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 429.761 ψήφους, με την ενσωμάτωση της σταυροδοσίας να είναι λίγο πάνω από το 73%. Με αυτό το ρυθμό είναι πιθανόν να αναδειχτεί ο ευρωβουλευτής με τον μεγαλύτερο αριθμό σταυρών πάνω από τους 466.000 του Μανώλη Γλέζου το 2014.

O Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταφθάνει στη συνάντηση των ευρωβουλευτών με τον πρόεδρο της ΝΔ
Η Μαρία Σπυράκη προσέρχεται στη συνάντηση
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος κατά την άφιξή του στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς (INTIMENEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)

Επονται ο κ. Μεϊμαράκης με 364.074 σταυρούς μέχρι στιγμής, η κυρία Σπυράκη με 231.000, η κυρία Βόζεμπεργκ με 219.000, ο κ. Κεφαλογιάννης με 183.000, η κυρία Ασημακοπούλου με 169.000, ο κ. Κύρτσος με 148.000 και ο κ. Ζαγοράκης με 142.000.

Οπως είναι ήδη γνωστό, οι νεοεκλεγέντες ευρωβουλευτές θα ενταχθούν στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.