324
Ως γνωστόν ο ρώσος πρόεδρος δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου | Reuters

Πούτιν σε Σακελλαροπούλου: Εμπέδωση των σχέσεων φιλίας μέσω του Ετους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 10:36
Ως γνωστόν ο ρώσος πρόεδρος δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου
|Reuters

Πούτιν σε Σακελλαροπούλου: Εμπέδωση των σχέσεων φιλίας μέσω του Ετους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2021, 10:36

Συγχαρητήριο μήνυμα, για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο ρώσος ομόλογός της, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ως γνωστόν, δεν θα δώσει το «παρών» στις εορταστικές εκδηλώσεις του διημέρου στην Αθήνα (στη θέση αφίχθη στη χώρα μας ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν).

Μεταξύ άλλων, ο ρώσος πρόεδρος αναφέρεται στις μακρόχρονες σχέσεις φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες, ενώ ευελπιστεί ότι η διεξαγωγή του Ετους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα συμβάλει στην εμπέδωσή τους.

Ακολουθεί το μήνυμα Πούτιν στην κυρία Σακελλαροπούλου:

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.

Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας – την ευημερία και την ευμάρεια.

Μετά τιμής,

Βλαντίμιρ Πούτιν

Το Sputnik για την επίσκεψη Μισούστιν

Με σημερινό του τηλεγράφημα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik αναφέρεται στη διήμερη επίσκεψη του ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν στην Αθήνα

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Μισούστιν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα τεθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των μεταφορών, του πολιτισμού και άλλους.

Ο Μιχαήλ Μισούστιν θα τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλης των Αθηνών σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής της Ρωσίας στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας την περίοδο 1821-1829. Το μετάλλιο θα απονείμει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...