202
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν | IntimeNews/Reuters

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Μπάιντεν την 25η Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 21:01
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν
|IntimeNews/Reuters

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Μπάιντεν την 25η Μαρτίου

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2021, 21:01

Ορίστηκε η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία του νέου προέδρου των ΗΠΑ με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι τα γραφεία των δύο ηγετών έχουν έρθει σε επαφή και έχουν οριστικοποιήσει το τηλεφωνικό ραντεβού που θα έχουν ανήμερα της εθνικής μας επετείου και της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ήδη ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αποστείλει μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την επέτειο, υπενθυμίζοντας πως «οι αγωνιστές του 1821 εμπνέονταν από τα ιδανικά και τη δράση της Αμερικανικής Επανάστασης, ακριβώς όπως οι αμερικανοί επαναστάτες και οι Πατέρες του Εθνους μας είχαν εμπνευστεί από το παράδειγμα της αθηναϊκής δημοκρατίας» (εδώ).

Αν έχει κάποια σημασία, που έχει, τηλεφωνική επικοινωνία του Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει οριστεί ακόμα.

Ο Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει χαιρετισμό και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ (εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «USS Dwight D. Eisenhower» στη βάση της Σούδας και με τις δηλώσεις του εστίασε στους «αξιακούς δεσμούς» που συνδέουν Ελλάδα και ΗΠΑ (εδώ).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...