268
Ιούλιος 2016: Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογράφει το βιβλίο συλλυπητηρίων στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα | Theodore Manolopoulos / SOOC

Ποτάμι/ Αρχίζει καμπάνια υπέρ των απλήρωτων εργαζομένων

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2016, 12:45
Ιούλιος 2016: Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογράφει το βιβλίο συλλυπητηρίων στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα
|Theodore Manolopoulos / SOOC

Ποτάμι/ Αρχίζει καμπάνια υπέρ των απλήρωτων εργαζομένων

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2016, 12:45

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του, Σταύρου Θεοδωράκη, το Ποτάμι ξεκινά καμπάνια για την αντιμετώπιση του ζητήματος της απλήρωτης εργασίας, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του και σύμφωνα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανάρτησε και ένα προσχέδιο με τις προτάσεις του. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι για τρεις μήνες, προτείνει να ενταχθούν σε προγράμματα αντίστοιχα με αυτά του ταμείου ανεργίας, ώστε να λαμβάνουν ένα «επίδομα επισφαλούς εργασίας», το οποίο θα συμψηφιστεί σταδιακά με τους μισθούς τους, όταν ξεκινήσει ξανά η μισθοδοσία.

«Σε πολλές επιχειρήσεις – των Media, της εστίασης – οι άνθρωποι δουλεύουν και δεν πληρώνονται για μήνες και αυτό έχει γίνει καθεστώς, επειδή και οι ίδιοι δεν έχουν εναλλακτικές», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξη που έδωσε στο Star Κεντρικής Ελλάδας.

Αναπτύσσοντας τις προτάσεις του κόμματος, τόνισε πως πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώνουν τους εργαζομένους τους, ενώ το κράτος χρωστά σε αυτές αρκετά δισεκατομμύρια.

«Εμείς λέμε πως αυτά τα χρήματα, που το κράτος οφείλει, και δεν μπορεί να τα αποδώσει στις επιχειρήσεις, να γίνουν εγγυήσεις στην τράπεζα για τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Να μην πάρει, δηλαδή, χρήματα ο επιχειρηματίας. Μέχρι τώρα δεν μπορεί να πάρει κάποιος χρήματα βάζοντας ως εγγύηση τα χρήματα που οφείλει στο Δημόσιο. Εμείς λέμε αυτό να αλλάξει υπέρ των εργαζομένων», συμπλήρωσε.


Συνέντευξη Σταύρου Θεοδωράκη στο Star Κεντρικής… από LAMIASTARGR

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ποτάμι έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο μπορούν να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι, ανώνυμα ή επώνυμα, καταθέτοντας τη δική τους ιστορία απλήρωτης εργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...