594
Αυτός ο τύπος πιστεύει ότι οι αντίπαλοι του Τραμπ είναι... παιδεραστές. Ετσι έβαλε τα κέρατά του κάτω και όρμησε πρώτος από όλους τους άλλους στο Καπιτώλιο | REUTERS/Stephanie Keith TPX IMAGES OF THE DAY

Πολύχρωμο καρναβάλι του μίσους οι «πολιτοφυλακές» του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 17:37
Αυτός ο τύπος πιστεύει ότι οι αντίπαλοι του Τραμπ είναι... παιδεραστές. Ετσι έβαλε τα κέρατά του κάτω και όρμησε πρώτος από όλους τους άλλους στο Καπιτώλιο
|REUTERS/Stephanie Keith TPX IMAGES OF THE DAY

Πολύχρωμο καρναβάλι του μίσους οι «πολιτοφυλακές» του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 17:37

Καλώς τον πατριώτη! Πώς και από εδώ;

Αυτός που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία «αγαπάει την Αμερική» μέχρι τα μπούνια, για αυτό και θέλει να τη σώσει από τους εχθρούς της. Δεν είναι παρά ένας ιταλοαμερικανός συνωμοσιολόγος με «καλτ» εμφάνιση, γνωστός και ως ο «σαμάνος του QAnon», ο οποίος κατάφερε να γίνει το πρόσωπο που σημάδεψαν οι φακοί στην Ουάσινγκτον. Δικαίως, βέβαια, αφού τα έδωσε όλα και πρωτοστάτησε στο απονενοημένο «ντου» των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Ο 32χρονος Τζέικ Αντζελι μπουκάρισε πρώτος στην αίθουσα της Γερουσίας, και τα κέρατά του (που τόσο ταιριαστά στολίζουν τον γούνινο σκούφο του) έλαμψαν από υπερηφάνεια. Μάλιστα αυτά τα κέρατα μπορεί και να δάκρυσαν, γιατί κάποια στιγμή ψιλόβρεξε έξω. Πάντα ημίγυμνος, με βαμμένο το πρόσωπό του στα εθνικά χρώματα των ΗΠΑ, ήταν ήδη φιγούρα «σεσημασμένη» από τους φωτορεπόρτερ – τουλάχιστον από αυτούς…

Στο ενεργητικό του έχει καταγεγραμμένες (και για μελλοντική αξιοποίηση από τας δέλτους της Ιστορίας) ορισμένες συμμετοχές σε διαδηλώσεις υπέρ του απερχομένου προέδρου των ΗΠΑ. Πρωτοστάτησε και στις διαμαρτυρίες της Αριζόνα, καταγγέλλοντας και αυτός τις «κλεμμένες εκλογές», ενώ έχει διασπείρει στην αμερικανική κοινωνία θεωρίες απίθανες, ότι ο Τραμπ καταδιώκεται από τους πραγματικούς κυβερνήτες τούτου του κόσμου, οι οποίοι πάνω απ’ όλα είναι… παιδεραστές.

Δίπλα του, στα γεγονότα της αμερικανικής πρωτεύουσας, έλαμψαν και άλλοι αστέρες, αναλόγως «σεσημασμένοι» και εκείνοι, όπως τα μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων Proud Boys και Boogaloos. Οπωσδήποτε αυτοί οι τύποι έκλεψαν τη δόξα από τους υπολοίπους, τους απλούς «τραμπιστές», οι οποίοι ήταν φαινομενικώς (ενδυματολογικώς, δηλαδή) καθημερινοί άνθρωποι, χωρίς στολές παραλλαγής, δηλαδή οικογένειες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Ολοι τους, καμιά τριανταριά χιλιάδες άτομα, συμμετείχαν στην πορεία «Σώστε την Αμερική», ένα σόου δρόμου με πολιτικό επίχρισμα, διοργανωμένο από τον κύκλο των ιδρυτών της ακροδεξιάς κίνησης «Κόμμα του Τσαγιού» (Tea Party). Ομως το τσάι που σερβίρισαν στους συμπατριώτες τους την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου δεν είχε συμπάθεια, αλλά μίσος. Ο πάντα ενθουσιώδης και υπερβολικός Τραμπ χάρηκε τόσο, που αύξησε τον αριθμό τών για λογαριασμό του διαμαρτυρομένων σε εκατό χιλιάδες.

Η Corriere della Sera λέει ότι τα μέλη των Proud Boys, τους οποίους ο Τραμπ θεωρεί όντως πατριώτες, ήταν από καιρό οργανωμένα και έτοιμα. Ο ηγέτης τους, κάποιος Ενρίκε Τάριο, 36 χρόνων και κουβανικής καταγωγής, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στην αμερικανική πρωτεύουσα επειδή έκαψε μία σημαία του κινήματος Black Lives Matter. Οι αστυνομικοί που τον έπιασαν βρήκαν να κατέχει οπλισμό και πολεμοφόδια, ωστόσο τον απελευθέρωσαν αφ’ ότου του επεβλήθη μόνο η απαγόρευση παραμονής στην Ουάσινγκτον.

Μπορεί να μην εμφανίστηκε στο Καπιτώλιο, σχολίασε όμως τις εξελίξεις στο κοινωνικό δίκτυο Parler, το οποίο τυγχάνει φιλόξενο για τους ακροδεξιούς αφ’ ης στιγμής εξεδιώχθησαν από τα υπόλοιπα σόσιαλ μίντια. Από αυτό το Parler, αποκαλύπτει η Corriere, δόθηkαν και οδηγίες στους διαδηλωτές όσον αφορά τους ελιγμούς τους στο «πεδίο», με σκοπό να αποφύγουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να εισέλθουν στο Καπιτώλιο.

Ανίδεοι τουρίστες

Λίγο προτού ενεργοποιηθεί η εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ουάσινγκτον, την οποία έδωσε ο δήμαρχος της πόλης, οπαδοί του Τραμπ άρχισαν να αποχωρούν με το πάσο τους από τον χώρο των γεγονότων, κατευθυνόμενοι στα ξενοδοχεία τους και στις πανσιόν, λες και επέστρεφαν από κάποιον συνηθισμένο τουριστικό περίπατο! Δήλωναν ότι είναι από την επαρχία και ότι πήγαν στην Ουάσινγκτον για να υπερασπιστούν τον πρόεδρο που του έκλεψαν τις εκλογές.

Οι ρεπόρτερ τούς ρώτησαν ποιος είναι ο κλέφτης, ρε παιδιά, αλλά τα «παιδιά» δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν με σαφήνεια. Ενας είπε «η κυβέρνηση»… Αλλος «οι Δημοκρατικοί»… Ο τρίτος (και καλύτερος) δεν είπε τίποτα. Καλύτερα. Μόνο ο Τάριο στο Parler ούρλιαζε: «Δεν μπορείτε να αλυσοδέσετε τις ιδέες!»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...