448
Ο Ματ Πότινγκερ σε παλιότερη επίσημη εμφάνισή του | EPA

«Βροχή» οι παραιτήσεις συμβούλων του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 12:14
Ο Ματ Πότινγκερ σε παλιότερη επίσημη εμφάνισή του
|EPA

«Βροχή» οι παραιτήσεις συμβούλων του Ντόναλντ και της Μελάνια Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιανουαρίου 2021, 12:14

Ανθρωποι που υπηρέτησαν πιστά τον Ντόναλντ Τραμπ και την Μελάνια από διάφορες θέσεις στον Λευκό Οίκο υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας μετά τα τρομακτικά επεισόδια της Τετάρτης στο Καπιτώλιο, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Την παραίτητή του υπέβαλε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο Ματ Πότινγκερ διαμαρτυρόμενος για την αντίδραση του προέδρου στο πλήθος των διαδηλωτών που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγή κοντά στον Πότινγκερ.

Ο παραιτηθείς ήταν κορυφαίος σύμβουλος του Τραμπ στα θέματα που αφορούσαν τις σχέσεις των ΗΠΑ με τις χώρες της ανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένου της Κίνας.

Το Bloomberg μετέδωσε πρώτο την παραίτησή του.

Την παραίτησή του υπέβαλε επίσης, ο Μικ Μαλβάνι, πρώην διευθυντής προσωπικού του Τραμπ και νυν απεσταλμένος του στη Βόρεια Ιρλανδία, αναφέροντας πως «δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση μου».

«Κάλεσα τον Μάικ Πομπέο χθες το βράδυ για να τον ενημερώσω ότι παραιτήθηκα. Δεν μπορώ να το κάνω. Δεν μπορώ να μείνω. Εκείνοι που επιλέγουν να μείνουν και έχω μιλήσει με μερικούς από αυτούς, επιλέγουν να μείνουν επειδή ανησυχούν ότι ο πρόεδρος μπορεί να τους αντικαταστήσει με κάποιον χειρότερο», αποκάλυψε ο ίδιος.

Επίσης, παραιτήθηκαν δύο υψηλόβαθμες σύμβουλοι της Πρώτης Κυρίας, ενώ την παραίτησή του σκέπτεται να υποβάλει και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας -και προϊστάμενος του Πότινγκερ- Ρόμπερτ Ο’Μπράιαν, ο οποίος εξήρε τον απερχόμενο αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για τη στάση του να μην ακολουθήσει τις εντολές Τραμπ, την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η Στέφανι Γκρίσαμ παραιτήθηκε από τα καθήκοντα που είχε ως προσωπάρχης της Πρώτης Κυρίας.

Η Στέφανι Γκρίσαμ παραιτήθηκε αμέσως μετά την εισβολή των τραμπούκων στο Καπιτώλιο

«Ηταν τιμή μου που υπηρέτησα τη χώρα στον Λευκό Οίκο. Είμαι πολύ περήφανη που συμμετείχα στην αποστολή της κυρίας Τραμπ να βοηθήσουμε παιδιά σε όλο τον κόσμο και περήφανη για τα πολλά επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε η Γκρίσαμ σε ανακοίνωση.

Η Γκρίσαμ, που πέρασε ένα χρόνο ως εκπρόσωπος Τύπου στον Λευκό Οίκο πριν γίνει προσωπάρχης της Μελάνια Τραμπ, δεν είπε εάν η παραίτησή της έγινε ως αντίδραση στα βίαια επεισόδια στην αμερικανική πρωτεύουσα αλλά πηγή με γνώση της απόφασής της δήλωσε ότι για εκείνη αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Την παραίτησή της έχει υποβάλει επίσης και η Ρίκι Νισέτα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, αρμόδια για τις επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις, που εργαζόταν υπό την Μελάνια Τραμπ, όπως και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σάρα Μάθιους.

«Τιμή μου που υπηρέτησα (τη χώρα) από την κυβέρνηση Τραμπ και περήφανη για την πολιτική που εφαρμόσαμε. Ως εργαζόμενη στους διαδρόμους του Κογκρέσου, είμαι βαθιά ταραγμένη από όσα είδα σήμερα (Τετάρτη). Θα παραιτηθώ αμέσως. Το έθνος μας χρειάζεται μία ειρηνική μετάβαση εξουσίας», δήλωσε η Μάθιους.

Τέλος, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, στον Λευκό Οίκο ακούγεται ότι ίσως παραιτηθεί και ο αναπληρωτής προσωπάρχης Κρις Λίντελ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...