382
|

Κυκλοφορεί: «Έθιμα Ταφής», Χάνα Κεντ (Ίκαρος)

Avatar protagon.import 27 Απριλίου 2015, 21:30

Κυκλοφορεί: «Έθιμα Ταφής», Χάνα Κεντ (Ίκαρος)

Avatar protagon.import 27 Απριλίου 2015, 21:30

Στη Βόρεια Ισλανδία, το 1829, η Άγκνες Μάγκνουσντότιρ καταδικάζεται σε θάνατο για τη συμμετοχή της στη βίαιη δολοφονία του εραστή της. Με απόφαση του Νομαρχιακού Επιτρόπου Μπγιορν Μπλόνταλ, περνάει τους τελευταίους μήνες της ζωής της στο αγρόκτημα του Νομαρχιακού Υπαλλήλου Γιον Γιόνσον, στο ίδιο σπίτι με τη γυναίκα του και τις δυο τους κόρες. Τρομοκρατημένη από την παρουσία μιας φόνισσας, η οικογένεια αποφεύγει κάθε επαφή με την Άγκνες. Μόνον ο Τότι, ο νεαρός ιεροδιάκονος εφημέριος, διορισμένος πνευματικός της, προσπαθεί να τη στηρίξει και να τη συντροφέψει ως το τέλος. Καθώς οι βδομάδες περνούν, η δύσκολη αγροτική ζωή αναγκάζει τα μέλη της οικογένειας να δουλέψουν πλάι πλάι με την Άγκνες. Η ιστορία της ξεδιπλώνεται σιγά σιγά και τόσο το ζευγάρι, όσο και οι δυο κόρες του, συνειδητοποιούν με φρίκη ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου εδώ.

Το μυθιστόρημα έχει αποσπάσει τα εξής βραβεία: ABIA Literary Fiction Book Of The Year 2014, ABA Nielsen Bookdata Bookseller's Choice Award 2014, FAW Christina Stead Award 2013, 2014 Indie Awards Debut Fiction Of The Year, Victorian Premier’s Literary Award People’s Choice Award 2014.

Ήταν στη βραχεία λίστα για: The Stella Prize 2014, The Baileys Women’s Prize For Fiction 2014, The Victorian Premier’s Prize For Fiction 2014, The ALS Gold Medal 2014, Guardian First Book Award 2013, Nib Waverley Award For Literature 2013.

Η Χάνα Κεντ γεννήθηκε στην Αδελαΐδα, το 1985. Στα εφηβικά της χρόνια βρέθηκε ως υπότροφη της Λέσχης Ρόταρι στην Ισλανδία, όπου και άκουσε για πρώτη φορά την ιστορία της Άγκνες Μάγκνουσντότιρ. Η Χάνα είναι η συνιδρύτρια και αρχισυντάκτης του λογοτεχνικού περιοδικού Kill Your Darlings της Αυστραλίας. Τώρα τελειώνει το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο Flinders. Το 2011 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Αδημοσίευτου Χειρογράφου.

Τα «Έθιμα Ταφής» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

* Το μυθιστόρημα «Έθιμα Ταφής», της Χάνα Κεντ (μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου), κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος. 
Η ομάδα ανάγνωσης του bookworm.gr διοργανώνει συζήτηση για το μυθιστόρημα της Hannah Kent, Έθιμα Ταφής.

Την Τετάρτη 22 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ., στο Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων, 5ος όροφος) για το πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα που έχει κερδίσει τις καρδιές κριτικών και αναγνωστών παγκοσμίως.

Στη συζήτηση θα είναι η συγγραφέας και μεταφράστρια του βιβλίου Μαρία Αγγελίδου, ο ψυχίατρος Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, αλλά και ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Τζον Γκρίφιν. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News