470
|

1ο AthensCon: ραντεβού με τα κόμικς

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 10 Νοεμβρίου 2015, 00:03

1ο AthensCon: ραντεβού με τα κόμικς

Αρης Μαλανδράκης Αρης Μαλανδράκης 10 Νοεμβρίου 2015, 00:03

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων ενός φεστιβάλ είναι η χαρά του επισκέπτη και ο… μπελάς του δημοσιογράφου. Πώς να χωρέσει στον περιορισμένο χώρο ενός κειμένου εκθέσεις, σεμινάρια, ομιλίες, εργαστήρια και ο,τιδήποτε άλλο πλαισιώνει ένα πολύπλευρο event; Ιδίως όταν μιλάμε για φεστιβάλ που αφορά τα κόμικς. Αυτό συμβαίνει με το νεοσύστατο AthensCon, που γίνεται το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Νοεμβρίου στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου.

«Μια μαγική πόλη που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες σε πλανήτες περιπέτειας, δράσης και μυστηρίου». Αυτό υπόσχονται οι διοργανωτές και, κατά τα φαινόμενα, λένε την αλήθεια. Πενήντα τρεις γνωστοί και ταλαντούχοι σκιτσογράφοι/εικονογράφοι από την Ελλάδα, μαζί με «ρούκις» που ξεδιπλώνουν τώρα το ταλέντο τους, θα πλαισιώσουν δέκα καταξιωμένους καλλιτέχνες από το εξωτερικό.

Η λίστα των ξένων καλεσμένων, κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι: από τον Alan Grant, συγγραφέα και σεναριογράφο κόμικς όπως το «Judge Dredd», αλλά και «Batman», «Lobo», «Demon», μέχρι τον σχεδιαστή Alan Pachecko, γνωστό από τη δουλειά του στις εκδόσεις Marvel και DC. Από την ηθοποιό και creature performer, Arti Shah (εξωγήινο πλάσμα στο «Attack the Block» και ένα από τα Goblin σε ταινία του Χάρι Πότερ), μέχρι τον κυπριακής καταγωγής Μίλτο Γερολέμου, πιο γνωστό ως Syrio Forel στο τηλεοπτικό «Game of Thrones», ο οποίος θα παραδώσει επίσης μαθήματα θεατρικής ξιφασκίας για τους φαν της σειράς. Κοντά σε αυτούς και ένας αγαπημένος Έλληνας παραμυθάς: ο Ευγένιος Τριβιζάς, «εξερευνητής, εφευρέτης και ζογκλέρ μελάτων αυγών», σύμφωνα με το περιπαικτικό βιογραφικό του.

Τέσσερεις ενδιαφέρουσες εκθέσεις συνοδεύουν το πρόγραμμα. Με αφορμή τα 310 χρόνια από το θάνατο του Guy Fawkes και την κυριαρχία της μάσκας του V στα πρόσωπα διαδηλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο, εκατό ταλαντούχοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν το συμβολισμό, αλλά και κριτικάρουν την εμπορευματοποίηση της διάσημης μάσκας, σε μια εικαστική έκθεση με τίτλο «V for Versality».

Σε κάποιο άλλο χώρο θα περιμένει τους επισκέπτες το… αυστηρώς ακατάλληλο Dark Room. Στο εσωτερικό του, ταλαντούχοι Έλληνες σχεδιαστές ανέλαβαν το κεφάτο έργο της παρουσίασης είκοσι κλασικών και σύγχρονων παραμυθιών, απαλλαγμένων από κάθε ηθικό ή άλλο φραγμό. Η ερωτική έκθεση «Once Upon a Horny Time» παρουσιάζει την αλήθεια γυμνή (κυριολεκτικά), με πρωταγωνιστές πασίγνωστους ήρωες της παιδικής ηλικίας: Κοκκινοσκουφίτσα, Πινόκιο, η Πεντάμορφη και το Τέρας, μέχρι και… τα Τρία Γουρουνάκια.

Από τη δική του πλευρά, ο Νίκος Δρέσιος, creature και character designer σε κινηματογραφικές παραγωγές του Χόλιγουντ όπως το «Riddick», ή το «Noah», θα παρουσιάσει μια σειρά από γλυπτά του που απεικονίζουν γνωστούς κινηματογραφικούς χαρακτήρες, καθώς και δημιουργίες που γέννησε η φαντασία του.

Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα σεμινάρια και εργαστήρια που θα γίνουν σε συνεργασία με ειδικευμένες σχολές και έμπειρους δασκάλους, να παρακολουθήσουν ομιλίες, να δουν ταινίες, να δοκιμάσουν καινούρια video games, να γνωρίσουν πολυάριθμα επιτραπέζια παιχνίδια και, φυσικά, να βρουν κάποιο θησαυρό για να το προσθέσουν στη συλλογή τους με τα κόμικς.

*Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Για τις εγγραφές στα εργαστήρια και τις τιμές των εισιτηρίων εδώ.
 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News