365
|

Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα;

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 15 Ιανουαρίου 2015, 00:01

Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα;

Avatar Τάσος Μελετόπουλος 15 Ιανουαρίου 2015, 00:01

Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα κατευθύνεται ολοταχώς προς την αυτοδυναμία και γι' αυτό ευθύνεται αποκλειστικά ο κ. Σαμαράς. Με απανωτά επικοινωνιακά λάθη έστρεψε τον πολύ κόσμο προς τον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε το χαμόγελο του κ. Τσίπρα εντελώς ακίνδυνο. Για την ανησυχητική (για μένα τουλάχιστον) απότομη αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και την περίπτωση να βγει έως και αυτοδύναμος, ευθύνονται μεταξύ άλλων: η άστοχη χρονική επιβολή του ΕΝΦΙΑ όσο και οι απανωτές διορθώσεις στον υπολογισμό του φόρου. Πολύ αρνητική ήταν και η υπερφίαλη εικόνα του πρωθυπουργού, όταν αποφάσισε να δηλώσει ότι «αύριο κιόλας» βγαίνουμε από το μνημόνιο και δανειζόμαστε από τις αγορές.

Επικοινωνιακά λάθη που γκρέμισαν, την «τελευταία στιγμή» πριν την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την αξιοπιστία του κ. Σαμαρά με αποτέλεσμα να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Λάθη που σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Εύχομαι να μην καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώσει 151 έδρες, ώστε να χρειαστεί τη συνεργασία άλλου κόμματος για να σχηματίσει κυβέρνηση. Και δεν το κρύβω, για μένα τουλάχιστον μόνο το «Ποτάμι» θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο ενός φερέγγυου, άφθαρτου και όχι ακραίων θέσεων «συγκυβερνήτη» του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο -εγώ που παραδοσιακά ψήφιζα Ν.Δ- σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση σκέφτομαι σοβαρά να εμπιστευθώ την ψήφο μου στον Σταύρο Θεοδωράκη και στους συνεργάτες του. Στο «Ποτάμι» που δεν υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια, που είναι ξεκάθαρο με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και με την παραμονή μας μέσα στην ευρωζώνη. Που θέλει τις μεταρρυθμίσεις δίχως όμως να γκρεμίσει την χώρα -όπως λέει το κυρίως σύνθημά του- και που μιλά για τα αυτονόητα. Τα αυτονόητα που είναι τόσο δύσκολο πια να αρθρώσουν ξεκάθαρα οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Μια άλλη, όμως, μεγάλη αγωνία μου είναι να μην αναδειχθεί τρίτη δύναμη στη Βουλή η ναζιστική Χρυσή Αυγή (όπως δυστυχώς προβλέπουν μερικά από τα γνωστά διεθνή γραφεία στοιχημάτων του εξωτερικού). Φανταστείτε μονάχα τον αρχηγό της φασιστικικής Χ.Α. κ. Μιχαλολιάκο να πηγαίνει από τον Κορυδαλλό στο Προεδρικό Μέγαρο με κλούβα, συνοδεία αστυνομικών, φορώντας  χειροπέδες για να πάρει (αν φτάσουμε ως εκεί) από τον κ. Παπούλια την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, και να επιστρέφει με την εντολή στο κελί του για να την διαπραγματευτεί. Αυτό θα ήταν εφιάλτης. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News