552
Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλάει σε πολίτες στη Θήβα (φωτ. αρχείου) | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κασσελάκης: Καταθέτουμε πρόταση για Προανακριτική για τα Τέμπη εάν…

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2024, 19:06
Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλάει σε πολίτες στη Θήβα (φωτ. αρχείου)
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κασσελάκης: Καταθέτουμε πρόταση για Προανακριτική για τα Τέμπη εάν…

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2024, 19:06

Με νέα παρέμβασή του από τη Θήβα, όπου εκπληρώνει τα στρατιωτικά του καθήκοντα, ο Στέφανος Κασσελάκης επαναδιατύπωσε το απόγευμα της Πέμπτης το αίτημα που κατέθεσε νωρίτερα και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη, αφού «ο υπουργός των Τεμπών Καραμανλής “δεν κρύβεται”» –πρόκειται για αναφορά στην ομιλία του πρώην υπουργού Μεταφορών στη Βουλή την Τετάρτη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα καταθέσει άμεσα πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη, ΕΦΟΣΟΝ ο Πρωθυπουργός δεσμευθεί σήμερα ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει, προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής να οδηγηθεί, βάσει του πορίσματος, στη Δικαιοσύνη μετά από άσκηση ποινικής δίωξης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ανάρτησή του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε δύο ακόμη ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό, ο οποίος «θα φέρει σήμερα την αφρικανική σκόνη εντός του ελληνικού κοινοβουλίου», τα οποία έχουν ως εξής:

  1. «Τι δουλειά είχαν την Κυριακή το βράδυ οι δύο πιο στενοί του συνεργάτες (Παπασταύρου – Μπρατάκος) στο σπίτι του επιχειρηματία που κατηγορούν ως “οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να μας ρίξουν”; Η γραμμή Μητσοτάκη είναι η ΝΔ να κατηγορεί τον “υπονομευτή” και το Μαξίμου να συναντάται μαζί του;
  2. Μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν έχουν διαρρεύσει για παράνομη χρήση προσωπικά δεδομένα των εν Ελλάδι ψηφοφόρων; Αν ναι, γιατί δεν μπόρεσε να το διασφαλίσει και για τους Ελληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού; Εγγυάται ότι το υπουργείο Εσωτερικών και το κόμμα της ΝΔ δεν έχουν παραδώσει προσωπικά δεδομένα ψηφοφόρων και σε άλλους βουλευτές ή/και σε τρίτες εταιρείες;».

Ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε και μία πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία το αίτημα για Προανακριτική θα απορριφθεί. «Δε θα τολμήσει. Ο Μητσοτάκης είναι το τζάκι που συγκαλύπτει το τζάκι Καραμανλή. Είναι δεμένοι χέρι – χέρι στη Συγκάλυψη των Τεμπών», έγραψε συγκεκριμένα.

Στην προηγούμενη του πολυσυζητημένη παρέμβαση από την πόλη της Βοιωτίας ο κ. Κασσελάκης είχε ζητήσει τη διενέργεια εθνικών εκλογών με την παρουσία διεθνών παρατηρητών.

«Μπορεί να δεσμευτεί η ΝΔ ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη μιας ή δύο συνεδριάσεων προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος και να οδηγηθεί ο κ. Καραμανλής και όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη ώστε να δικαστούν με βάση τις μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων;», ήταν το ερώτημα που έθεσε νωρίτερα, σε δική της ανάρτηση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά.

Τι απαντά η κυβέρνηση

Σχολιάζοντας το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως το διατύπωσε πρώτη η κυρία Κεχαγιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «άλλο ένα πυροτέχνημα από μία ανεύθυνη αντιπολίτευση, η οποία προσπαθεί να χτίσει ένα αφήγημα εργαλειοποίησης σε ένα τραγικό δυστύχημα».

Ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε στο σχετικό σχόλιό του, στη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών, ότι «αυτά δεν γίνονται έτσι. Η Ιστορία δεν γράφεται με “Αν” και με “Θα”. Τους έχουμε πει πάρα πολλές φορές αν θέλουν, αν έχουν κάτι συγκεκριμένο να πουν, αν εννοούν αυτά που λένε –και το λέμε τώρα και για πολλοστή φορά– να κάνουν τον κόπο να συντάξουν το αντίστοιχο κατηγορητήριο. Δεν το κάνουν. Δεν το έχουν κάνει τόσες και τόσες φορές. Μόνο λάσπη στον ανεμιστήρα. Μόνο ένα δήθεν αφήγημα συγκάλυψης για να καλύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία.

»Αλλη μία, λοιπόν, τέτοια περίπτωση, όπως πολλές ήταν και το σημερινό πυροτέχνημα και, μάλιστα, σε μια τόσο σοβαρή περίπτωση, όπως το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...