197
| ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ IntimeNews

ΝΔ κατά Μαξίμου με στίχους από Καβάφη

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 14:49

ΝΔ κατά Μαξίμου με στίχους από Καβάφη

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 14:49

Ευθείες βολές εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προβεί σε δηλώσεις από την Ιθάκη για το τέλος του μνημονιακού προγράμματος.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «το κατά τ’ άλλα λαλίστατο γραφείο Τύπου του Μαξίμου, δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015” και ότι “το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι’ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισεκ. ευρώ”».

Ελπίζουμε, αναφέρει η Πειραιώς, να το κάνει αύριο ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση.

Η ανακοίνωση μάλιστα καταλήγει με τους στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει:

«Φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η ΝΔ του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη:

“Η Ιθάκη σ΄ έδωσε τα΄ ωραίο ταξίδι.
Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.
Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News